Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Un raport al Agenţiei Europene de Mediu(AEM) include estimări potrivit cărora poluarea cu particule PM2,5 a cauzat 422.000 de decese premature în 41 de ţări europene în 2015. Numai în România s-ar fi înregistrat în jur de 25.000 de morţi premature din cauza poluării cu particule fine.

În ciuda îmbunătăţirilor lente, poluarea aerului continuă să depăşească limitele şi valorile din ghidurile Uniunii Europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit datelor şi informaţiilor actualizate publicate luni de AEM, citate de Mediafax. Sursele amintite arată că politicile anterioare şi actuale şi progresele tehnologice au dus la un progres lent, dar constant în direcţia reducerii acestor efecte negative. Estimările actualizate din raport arată că, în 2015, concentraţiile de PM2,5 au cauzat aproximativ 422.000 de decese premature în 41 de ţări europene, din care circa 391.000 au fost în cele 28 de state membre ale UE.

În ceea ce priveşte România, raportul estimează că poluarea cu particule PM2,5 a cauzat 25.400 de decese premature în anul 2015.

"În ceea ce priveşte poluarea aerului, emisiile generate de transportul rutier sunt adesea mai dăunătoare decât cele provenite din alte surse, deoarece aceste emisii au loc la nivelul solului şi tind să se producă în oraşe, aproape de oameni. De aceea, este atât de important ca Europa să îşi dubleze eforturile pentru a reduce emisiile din transport, energie şi agricultură şi pentru a investi în a le face mai ecologice şi mai durabile", a declarat Hans Bruyninckx, director executiv al AEM.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul calitateaer.ro, particulele în suspensie PM 10 și PM2,5 reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid. În ceea ce privește efectele asupra sănătății populației, dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri (cum este cazul PM 2,5), care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări. "Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii. Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură", arată sursa citată.

Sursele antropice sunt activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor atât la oprirea acestora, cât și pe fondul arderilor incomplete.

Potrivit Legii nr. 104 din 15 iunie 2011, în cazul PM2,5, valoarea limită anuală care trebuie atinsă până la la 1 ianuarie 2020 este de 20 ug/m3, din 2015 încoace valoarea minimă fiind 25 ug/m3.

Foto ilustrație

Back To Top