Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

jobCei aflati in cautarea unui loc de munca in Romania vor beneficia pentru trimestrul 3,  2011, de cele mai optimiste perspective de angajare din ultimii trei ani, conform Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, publicat astazi de Manpower Romania.

Studiul la care au participat 765 de angajatori romani din cele 10 sectoare de activitate din 8 regiuni indica un ritm activ al angajarilor pentru trimestrul urmator, cu 28% dintre angajatori anticipand cresteri de personal. Doar 8% dintre ei se asteapta la diminuari in ceea ce priveste numarul de angajati, iar un procent semnificativ de 63% nu anticipeaza nicio schimbare. Previziunea Neta de Angajare de 20% este cea mai optimista din trimestrul 4, 2008 pana in prezent si una din cele mai puternice perspective din regiunea EMEA.

“Suntem optimisti in ceea ce priveste rezultatele studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pentru trimestrul urmator” a declarat Valentin Petrof, Country Manager al Manpower Romania.

“Asteptarile privind activitatea de angajare sunt cele mai puternice din ultimii trei ani, fiind determinate de un grad ridicat de optimism ce caracterizeaza angajatorii din sectoarele Industria Prelucratoare si Constructii. Previziunea Neta de Angajare din Romania este una din cele mai solide din regiunea EMEA.

De asemenea, se observa semne de imbunatatire a activitatii de angajare la nivel regional si la nivel de sectoare, indicand faptul ca angajatorii sunt din ce in ce mai increzatori in revenirea pietei fortei de munca. Dat fiind acest context, ne asteptam sa vedem din ce in ce mai multe miscari pe piata, intrucat foarte multi inidivizi au asteptat semne de revenire inainte de a reincepe cautarea unui loc de munca ori a unor noi oportunitati.”

La nivel regional, angajatorii din toate cele opt regiuni analizate prognozeaza o crestere a nivelului angajarilor pe parcursul Trimestrului 3, 2011. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Sud-Est,  unde Perspectiva Neta de Angajare se ridica la +35%. Cresteri solide ale volumului de personal sunt anticipate atat in Nord-Vest, cat si in Sud, unde sunt raportate previziuni de +23%, iar angajatorii din Vest prognozeaza ca piata muncii va fi caracterizata de un climat activ in ceea ce priveste angajarile, cu o Perspectiva de +22%. Un climat stabil privind angajarile este previzionat atat in Sud-Vest, cat si in Centru, unde previziunea se situeaza la un procent de +18%.

Comparand sectoarele de activitate Angajatorii din toate cele 10 sectoare de activitate analizate prognozează o creştere a activităţii de angajare pe parcursul Trimestrului 3, 2011. Angajatorii din sectorul Industria extractivă raportează planuri robuste de angajare cu o Previziune Netă de Angajare de +34%. Perspective puternice de angajare sunt anticipate în sectorul Construcţii şi în sectorul Industria Prelucrătoare, cu Previziuni de +27%. Prognoza pentru sectorul Hoteluri şi Restaurante se situează la un nivel sănătos de +25%, iar angajatorii din sectorul Comertul cu ridicata si cu amanuntul raportează o Previziune de +22%. Previziunile pentru sectoarele Constructii, Industria Prelucratoare, Industria Extractiva si Hoteluri şi Restaurante au atins cel mai ridicat nivel din 2008 pana in prezent.

EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa)

Perspectivele de angajare ramand variate in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), cu tendinte pozitive in 17 dintre cele 21 de tari participante la studiu. Perspectivel s-au imbunatatit atat fata de trimestrul anterior, cat si fata de perioda similara a anului trecut in 13 dintre tarile analizate.

La fel ca in Trimestrul 2, 2011,  cele mai solide planuri de angajare la nivel regional se manifestă în state est-europene, precum Turcia, Romania, Bulgaria şi Polonia, pe când cele mai descurajante sunt anticipate în Spania, Grecia şi Italia.  De notat este faptul ca sectorul Industria Prelucratoare pare sa dea semne de recuperare la nivelul intregului continent (Europa), cu perspective de angajare imbunatatite in 16 dintre cele 20 de tari participante la studiu, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Perspective la nivel international

In celelalte regiuni, asteptarile privind activitatea de angajare au valori pozitive in 35 dintre cele 39 de tari si teritorii analizate, cu Previziuni Nete de Angajare imbunatatitite fata de trimestrul anterior in 20 de tari si teritorii, iar fata de Trimestrul 3, 2010 in 24 de tari si teritorii. Intentiile de angajare pentru urmatoarele trei luni sunt cele mai puternice in India, Brazilia, Taiwan, Turcia si Singapore, in timp ce activitatea de angajare raportata pentru Spania, Grecia, Italia si Irlanda prezinta valori negative si sunt de altfel cele mai slabe previziuni.

manpower“Imbunatatirile resimtite fata de perioada similara a anului trecut, in toate regiunile participante la studiu ne determina sa fim increzatori in privinta evolutiei pietei muncii; mai mult decat atat, pietele emergente continua sa indice si ele tendinte ascendente. Cu toate acestea, companiile arata o oarecare precautie – atitudinea lor poate fi rezumata la formula „reticenta la schimbare”, insa lucrurile par a se indrepta catre schimbare.” a afirmat Jeffrey A. Joerres, Presedinte si CEO al ManpowerGroup.

“Fiecare piata prezinta deficiente la nivelul surselor de candidati disponibili, iar provocarile sunt intr-o continua crestere. De exemplu,  majoritatea clientilor nostri din cadrul pietelor aflate in curs de dezvoltare incep sa resimta deficitul de talente pe masura ce angajatii in varsta ies din campul muncii; cu toate acestea, pe aceste piete exista un surplus de candidati care de cele mai multe ori nu corespund nivelului de educatie, competente si experienta solicitate de angajator.

Deficitul de personal talentat se afla in continua crestere si va afecta cu siguranta toate sectoarele de activitate si toate economiile la nivel global in contextul Erei Resurselor Umane. Companiile, insitutiile educationale si cele guvernamentale trebuie sa colaboreze in scopul identificarii de solutii inovatoare, astfel incat sa aliniezeze educatia si dezvoltarea competentelor cu nevoile pietei de afaceri, astfel incat pe viitor sa poata fi garantata cresterea economica.”

Back To Top