Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

În România este, oficial, epidemie de gripă, mii de persoane s-au îmbolnăvit de la începutul sezonului rece, aproape 60 de români au murit, iar una dintre principalele măsuri impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului este efectuarea unui triaj epidemiologic, în fiecare unitate de învăţământ. Practic, în teorie, medicul sau asistentul de la şcoală ar trebui să verifice, în fiecare zi, starea de sănătate a şcolarilor sau preşcolarilor. Acest lucru este aproape imposibil în Prahova, judeţ cu o populaţie mult peste media naţională şi în care, potrivit statisticii oficiale, învaţă peste 105.000 de copii, supravegheaţi, în teorie, doar de 18 medici şcolari.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a prezentat astăzi, la solicitarea reprezentanţilor presei locale, situaţia privind serviciile de medicină şcolară, precizând că în unităţile de învăţământ din judeţ sunt înregistraţi doar 18 medici. Dacă raportăm acest număr la cel al şcolarilor şi preşcolarilor comunicat de ISJ Prahova, număr care sare de 105.000, ajungem la o medie de peste 5.800 de copii pe cap de doctor. Totuşi, DSP Prahova mai anunţă că are în evidenţe şi 117 asistenţi în cabinetele medicale din unităţile de învăţământ, ceea ce mai scade media, până la aproape 780 de copii la un singur cadru medical. Chiar şi aşa, tot e un volum de muncă uriaş, mai ales că media nu ţine cont şi de faptul că în multe unităţi şcolare nu există nici asistent, nici medic, nici măcar cabinet.

Pe acelaşi subiect: 

În aceste condiţii, autorităţile recunosc că pentru triaj epidemiologic, în plină epidemie de gripă, singura soluţie este să apeleze la profesori şi învăţători, care cunosc simptomele specifice şi, în teorie, ar trebui să îi verifice zilnic pe copii şi să acţioneze dacă există vreo suspiciune de gripă.

Citiţi şi: 

"Măsurile de prevenţie din această perioadă solicită să se facă zilnic un triaj în unităţile de învăţământ, adică o verificare a stării de sănătate a copiilor în momentul sosirii. În mod normal, personalul medical trebuie să facă acest triaj. Acum există o situaţie excepţională. Gripa afectează un număr mare de persoane şi este răspândită pe o suprafaţă extinsă. Din această cauză, nu se poate face această constatare doar de către personalul medical şi este nevoie şi de implicarea cadrelor didactice", a declarat, astăzi, la finalul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, dr. Decebal Dan.

Back To Top