Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, despre criza apei potabile care a apărut în mai multe cartiere în urma unei avarii a Apa Nova. Edilul a spus că aproximativ 15% din suprafaţa Ploieştiului şi circa 30.000 de oameni sunt afectaţi începând de sâmbătă de această situaţie, în perimetrul respectiv aflându-se şi 15 unităţi de învăţământ. El a vorbit despre măsurile luate până acum, dar şi despre cele care trebuie impuse pentru a preveni repetarea pe viitor a unui asemenea incident.

La primul capitol, cel al măsurilor luate începând de sâmbătă, primarul a declarat că a aflat de problemă de la dispeceratul instituţiei, după ce mai mulţi ploieşteni au sunat să reclame, şi nu de la operator, care, în teorie, e obligat să monitorizeze calitatea apei livrate populaţiei. Asta se întâmpla sâmbătă la ora 9.00, a adăugat edilul, care spune că imediat a convocat un comandament. Nu e însă clar cum de primul mesaj din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Apa Nova a venit abia în după-amiaza aceleiaşi zile. Primăria a cerut ca operatorul să pună la dispoziţia populaţiei cisterne cu apă potabilă şi să livreze în şcoli, grădiniţe şi creşe apă plată îmbuteliată. De asemenea, la unităţile de învăţămând din zonele afectate, apa a fost oprită şi au fost puse afişe care informează despre riscurile consumului.

Până când mai durează această situaţie?

Acesta a fost un alt punct al discuţiei de astăzi, primarul explicând că se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator comandate de DSP Prahova, rezultate care vor sosi marţi, în jurul orei 15.00. "Decizia pe care Direcţia de Sănătate Publică a luat-o a fost din cauza faptului că în reţea au fost introduse impurităţi, din cauza fenomenului care a apărut, a spargerii acestei conducte de apă. Este una dintre cele patru conducte mari de alimentare a municipiului, cei de la Apa Nova au spus că, de când sunt în Ploieşti, nu au mai întâlnit o avarie de asemenea amploare, nu vorbim despre o reţea de cartier sau o reţea de stradă. Interdicţia consumului este o măsură pentru a avea siguranţa că nimeni nu se îmbolnăveşte. Poate că apa livrată acum este potabilă, însă nu avem această certitudine, nu putem să ştim dacă este sau nu poluată până nu primim nişte rezultate ale analizelor microbiologice. DSP a luat probe sâmbătă, la ora 15.00, după ce Apa Nova a asigurat alimentarea prin altă reţea, iar analizele durează 72 de ore, ceea ce înseamnă că marţi, tot în jurul orei 15.00, vom putea să ştim dacă apa care ajunge acum la robinete este bună de consum", a precizat primarul Adrian Dobre.

"Sunt foarte curios unde s-a dus apa scursă din această conductă"

Deşi Apa Nova anunţa încă de sâmbătă că a identificat conducta spartă, Adrian Dobre spune, luni, că până acum încă nu s-a descoperit cu precizie zona avariei: "Este una dintre cele patru conducte de alimentare a municipiului Ploieşti, nu vorbim despre o reţea de stradă sau de cartier. Este o conductă de 615 milimetri diametru. Am mers pe traseul său, de la intrarea în municipiu şi până în giratoriul de la Caraiman, am verificat tot tronsonul şi nu s-a putut identifica zona în care s-a spart. Nu ştim cauza exactă a avariei. Sunt foarte curios să vedem unde s-a scurs apa de acolo, pentru că la suprafaţă nu a ieşit nimic. Există nişte caverne, ceva? Pentru că altfel nu se explică... De altfel, eu am şi cerut ca, în momentul în care se va decoperta, să fiu chemat personal să văd ce se întâmplă". Referitor la conducta în sine, primarul a afirmat că aceasta fusese instalată în 2015, odată cu proiectul european pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor. Implicit, lucrările sunt încă în garanţie, iar firma care le-a executat atunci a fost chemată la discuţii de Primăria Ploieşti, asta, desigur, dacă se confirmă ipoteza privind avaria acestei reţele lansată în mediul public de Apa Nova. Mai multe detalii găsiţi aici: 

30.000 de ploieşteni afectaţi

Ţinând cont de importanţa respectivei conducte în întreg sistemul centralizat din Ploieşti, autorităţile au calculat că aproximativ 30.000 de oameni au fost afectaţi. Aproape 6.700 sunt elevi sau preşcolari, care învaţă în unităţile de învăţământ din zonele respective. Vorbim despre Colegiul Naţional "Nichita Stănescu", şcolile "Elena Doamna", "Sf. Vasile", "Andrei Mureşanu", "Grigore Moisil", "H.M. Berthelot", "Candiano Popescu" şi nr. 13, grădiniţele nr. 2, nr. 10, nr. 33, "Dumbrava Minunată", "Licurici", "Rază de Soare" şi nr. 24 şi creşele nr. 10 şi nr. 49, potrivit informaţiilor comunicate luni de Primăria Ploieşti.

Mai multe amănunte aici: 

Măsuri pe viitor

Adrian Dobre s-a arătat foarte nemulţumit de viteza de reacţie a Apa Nova în acest caz, dar mai ales de reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice, structura aparţinând municipalităţii care ar trebui să monitorizeze acest serviciu. El a declarat că le solicitase celor de la RASP mai multă atenţie încă de la un incident anterior, semnalat în cartierul Mitică Apostol, însă nici atunci n-a fost mulţumit de munca acestora. Edilul le solicită în continuare vigilenţă maximă şi, în paralel, a declarat că ia în calcul şi sancţionarea operatorului. "Am iniţiat o procedură privind avariile Veolia Energie, pe care o vom aplica de acum înainte şi pentru Apa Nova. Prin biroul de monitorizare a asociaţiilor de proprietari, ne dorim ca în astfel de situaţii să fie contactaţai toţi preşedinţii şi administratorii de asociaţii, astfel încât să informeze populaţia într-un timp cât mai scurt, la nivelul fiecărei scări de bloc. Cu privire la posibilele sancţiuni pe care Primăria le poate aplica, am solicitat să se analizeze contractul cu Apa Nova", a declarat primarul cu privire la măsurile care pot fi luate astfel încât populaţia să nu mai fie vulnerabilă, pe viitor, în faţa unor asemenea situaţii. La întrebările jurnaliştilot, Adrian Dobre a mai declarat în timpul conferinţei că nu exclude nici varianta de a se adresa, în numele ploieştenilor afectaţi, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului.

Back To Top