Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Criza de materiale protecție cu care se confruntă, în plină epidemie, personalul din spitale, dar și dorința de a veni în ajutorul celor aflați în prima linie, în această criză globală, i-a inspirat pe elevii echipelor de robotică de la C. N. "I. L. Caragiale" și Lic. Tehnologic "Elie Radu". Cu ajutorul imprimantelor 3D pe care le aveau sau care le-au fost puse la dispoziție, aceștia au început să confecționeze viziere care să-i protejeze pe medici și asistenți, la contactul cu persoane infectate cu noul coronavirus.

 

Aproape 600 de viziere au fost realizate, până acum, de elevii prahoveni din echipa InfO1 Robotics, a Colegiului Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești. Producția a început la finalul lunii martie și, numai în ultimele două zile, astfel de materiale de protecție, realizat cu ajutorul imprimantelor 3D, au fost distribuite la Secția de Ortopedie a SJU Prahova, Secția de Cardiologie a SJU Prahova, Secția de Neurologie a SJU Prahova, Secția de Radiologie a SJU Prahova, Poliția Rutieră, Serviciul Județean de Ambulanță, ISU Prahova și Policlinica MAI.

Tinerii au primit ajutor de la prahoveni care le-au pus la dispoziție imprimantele lor 3D sau materiale necesare producției. Inclusiv ISU Prahova a donat material Velcro pentru confecția a aproximativ 350 de viziere. Însă e nevoie de realizarea a cât mai multe, așa că orice ajutor primit va fi binevenit.

"Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta prin următoarele mijloace:

- pe pagina noastră de Facebook: InfO1 Robotics;

- la numărul de telefon 0726229698 (Tudor Avram - mentor al echipei) - inclusiv pe whatsapp;

- la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea." este anunțul de pe pagina de Facebook a echipei InfO1 Robotics.

Un proiect similar a fost demarat și la Liceul Tehnologic "Elie Radu" din Ploiești. Vizierele realizate aici, cu ajutorul imprimantelor 3D, dar și manual, pentru o producție cât mai mare, au ajuns deja la Spitalul Județean, Spitalul de Pneumologie Florești și la cabinetele unor medici de familie din municipiu.

Luni, o nouă tranșă, de 60 de viziere, va fi livrată Spitalului de Pediatrie și Spitalului Municipal Ploiești.

viziere2

Iar ambițioșii membri ai echipei de robotică Ercast, de la "Elie Radu", coordonați de prof. Dana Constantinescu, se pregătesc să producă, în curând, tot cu ajutorul imprimantelor 3D, componente pentru ventilatoare. Ei se vor alătura unei inițiative lansate la Timișoara. Printr-o asociație din București, Nație prin Educație, vor trimite acolo componentele care vor fi asamblate și donate apoi spitalelor din țară, pentru secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă.

Copiii lucrează, încă de pe acum, inclusiv noaptea, pentru a realiza cât mai multe echipamente. Dar au nevoie de materiale - adeziv, folia de plastic, filamentul și elastic -, bazându-se pe ajutorul sponsorilor care li s-au alăturat deja și pe sprijinul a cât mai mulți oameni de bine. "Datorită cererilor foarte mari ne-am hotărât ca, pe lângă vizierele pe care le imprimăm 3D, să diversificăm prin construirea manuală a altui model de viziere. Luni von dona Spitalului de Pediatrie Ploiești și Spitalului Municipal Ploiești. Sper să avem un număr considerabil pentru cele doua spitale. Avem nevoie de materiale sau donații în contul Asociația C.T.E.R; RO 48RZBR0000060018783288, pentru materiale", a transmis prof. Dana Constantinescu.

Foto: Facebook

Back To Top