Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Un raport publicat joi de Eurostat clasează România pe locul al treilea, la nivelul Uniunii Europene, în funcție de poluarea înregistrată în zonele urbane.

Clasamentul a fost întocmit în funcție de valorile medii de particule în suspensie (PM 10 și PM 2,5) înregistrate în anul 2019, cu mențiunea că media UE este de 12,6 μg/m3 și cunoaște o tendință de scădere.

Potrivit Eurostat, zonele urbane puțin poluate sunt cele din (4.8 μg/m3 PM2,5), Finlanda (5.1 μg/m3) și Suedia (5.8 μg/m3), în timp în fruntea clasamentului se regăsesc marile orașe din Bulgaria (19.6 μg/m3), Polonia (19.3 μg/m3) și România (16.4 μg/m3).

Potrivit calitateaer.ro, particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid, provenite din surse naturale (erupții vulcanice, eroziunea rocilor furtuni de nisip și dispersia polenului) și antropice (activitatea industrială, sistemul de încălzire a populației, centralele termoelectrice,  traficul rutier - prin poluarea cu pulberi produsă de pneurile mașinilor atât la oprirea acestora, cât și prin arderile incomplete).

Dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări. Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii, iar expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură, mai notează calitateaer.ro.

Back To Top