Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

alertă restricții muncă
Categorie: Actual

Miercuri este prima zi fără restricții în România, de la declanșarea crizei sanitare. Numai că bucuria normalității, dată de încetarea stării de alertă, s-a transformat, pe alocuri, în confuzie.

Cu atâtea măsuri și restricții instituite, ridicate, anulate, modificate și actualizate în ultimii doi ani, nu prea mai e limpede ce e normal și ce nu, ce a rămas regulă și ce s-a transformat în recomandare. Ca să nu mai spunem că oamenii nici nu au avut răgaz să se lămurească.

Inclusiv în privința relațiilor de muncă sunt nelămuriri, odată cu ridicarea stării de alertă. Ce mai e posibil și ce este exclus de azi încolo?

Câteva lămuriri au venit de la ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a explicat că “nu se va mai acorda șomaj tehnic, dar rămâne în vigoare «kurzarbeit» (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă. Și valabilitatea contractelor colective de muncă (CCM) se prelungește automat tot cu 90 de zile, iar părinții care au în îngrijire copii sau adulți cu handicap înscriși în sistemul de învățământ (OUG 110/2021) pot primi zile libere până la finalul anului școlar 2021-2022”.

Potrivit oficialului, “nu mai sunt obligatorii nici decalarea programului de lucru și nici telemunca, dar acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului. Nu în ultimul rând, nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituțiile de stat”.

VEZI ȘI: Alexandru Rafila: TOATE restricțiile se ridică din 9 martie. Recomandările Ministerului Sănătății

Concediu medical pentru Covid, și după încetarea stării de alertă

Angajații infectați cu Covid vor putea beneficia, în continuare, de concediu medical. “După procesarea testului în CoronaForms, persoanele pozitive primesc formularul de izolare, deci recomandarea de a rămâne în izolare (5/7 zile). În acelaşi timp, informaţiile sunt primite şi de către medicii de familie ai acestora. Pozitivii ţin legătura cu medicul de familie care îi monitorizează şi care, la sfârşitul perioadei de izolare, le emite  certificatul medical”, menționează Prefectura Prahova.

Nu mai sunt identificați, însă, contacții direcți, drept urmare nu se mai poate vorbi, de acum, despre carantină.

Foto: fsanp.ro

Back To Top