Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cabinete medici de familie
Categorie: Actual
  • Reprezentanții medicilor de familie avertizează că, în ritmul actual, această categorie va dispărea în decurs de 10 ani.
  • Statisticile vin să contrazică strategiile din Sănătate, care se bazează tot mai mult pe asistența medicală primară, în realitate aceasta fiind pe calea spre dispariție.
  • Potrivit președintelui CMR, 47% dintre medicii de familie existenți au peste 61 de ani și numai 2,2% sub 35 de ani.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu,  a explicat că în 424 de localităţi din ţară nu există medic de familie, iar în peste 1000 de localităţi necesarul de medici de familie nu este acoperit. „În România avem 424 de localităţi fără medic de familie şi de asemenea avem peste 1000 de localităţi – 1098, cu necesar neacoperit de medici de familie. Noi considerăm un deficit de medici de familie undeva de 2200. Acum 10 ani aveam aproximativ 12.000 de medici de familie în relaţie contractuală cu Casa, acum avem sub 10.000. Foarte importantă este îmbătrânirea populaţiei medicilor de familie. 47%, aproape jumătate din medicii noştri de familie au peste 61 de ani. Aproape jumătate vor ieşi la pensie peste câţiva ani. Noi peste 10 ani nu vom mai avea medici de familie. Ştiţi ce mă impresionează? În ultimii 10 ani fiecare program de guvernare începe cu această...baza sistemului sanitar este medicina primară, toţi au vorbe măreţe, cuvinte impresionante dar din nefericire constatăm că nu prea se face nimic. Şi ca să vedem câţi intră în sistem, sub 35 de ani au numai 2,2 %. Deci practic foarte curând aceasta ar trebui să devină o problemă de strategie naţională, ce dorim, ce se va întâmpla cu medicina primară. Autorităţile, Guvernul trebuie cumva să înţeleagă această necesitate, această problemă şi să o rezolve”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu pentru News.ro.

Acesta spune că în Bucureşti, Dolj, Timil, Cluj, Mureş şi Iaşi sunt concentraţi peste 50% din medicii României, iar în restul de 37 de judeţe sunt 27.000 de medici. Cele mai afectate de această criză sunt sunt Tulcea, Vrancea, Sălaj, Covasna şi Călăraşi.

“Fiecare localitate ar trebui să aibă un medic de familie, un asistent, o moaşă, un asistent de pediatrie, un asistent de igienă şi bineînţeles un asistent social, este o echipă. Aici ar trebui cumva autorităţile să facă ceva, să refacă sistemul de sănătate care cândva era funcţional”, a explicat prof. Coriu, citat de News.ro.

Peste 10% dintre comunele prahovene nu au medici de familie

Într-o situație prezentată în luna aprilie, CAS Prahova atrăgea atenția că, în județ, cinci dintre cele 104 localități nu au nici medic de familie, nici puncte de lucru ale cabinetelor medicilor de familie din alte localități. În această situație se află comunele Apostolache, Boldești Grădiștea, Cosminele, Păcureți și Tătaru. În alte opt comune (Bălțești, Călugăreni, Cărbunești, Gura Vadului,  Lapoș, Sângeru, Secăria și Talea) și funcționează doar puncte de lucru ale cabinetelor medicilor din alte localități.

Ilustrație arhivă

Back To Top