Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
  • Primăria Bușteni încearcă să scape de urșii de pe străzile stațiunii prin implementarea unui program pilot. 
  • Săptămâna viitoare urmează să fie montate primele dispozitive cu ultrasunete și raze laser

Autorităţile locale din staținea Buşteni au trasmis prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina de Facebook că intenționează să folosească raze laser şi ultrasunete pentru a îndepărta urșii din zona intravilană. Primele dispozitive ar urma să ajungă săptămâna viitoare.

„Cunoaștem cu toții că una din marile probleme cu care se confruntă orașul nostru este cea a urșilor, care coboară din pădure pe străzile orașului sau chiar în gospodăriile cetățenilor în căutare de hrană.

Dorim să vă informăm că la nivelul orașului Bușteni, în urma emiterii ordonanței de Guvern nr. 81/2021 a fost constituit Comitetul de intervenție având în componență: Asociația Cinegetica Sinaia, Cabinet Medical - Veterinar AG RANCH ANIMALS VET, Jandarmeria Română, Poliția Locală, iar suplimentar (nefiind obligatoriu) am solicitat sprijinul echipei Salvamont și a reprezentanților ROMSILVA (pădurari), alte persoane - voluntari.

Comitetul de intervenție este coordonat de primar/viceprimar.

 În ultima perioada am participat la foarte multe intervenții de alungare a urșilor din diverse zone ale orașului, în urma cărora au fost întocmite "Rapoarte de eveniment" care au fost transmise în maxim 24 de ore de la acțiune către APM (Agenția pentru Protecția Mediului Prahova).

Convocarea comitetului s-a făcut în special în baza apelurilor la 112 și a mesajelor recepționate prin intermediul ROALERT.

De asemenea, la nivelul Primăriei Bușteni există semnat un protocol cu ICAS (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea") care ne oferă consultanță în gestionarea situațiilor, punerea la dispoziție a unor containere anti-urs pentru colectarea deșeurilor menajere și cuști pentru capturare în vederea relocării urșilor.

În data de 12.07.2022 s-a facut prima relocare a unui exemplar tânăr de urs care a avut un mic accident de circulație.

În fața gării Bușteni, un urs care era foarte agitat îi împiedica pe cei care voiau să ajungă la tren să intre în gară. Autoritățile au fost alertate prin apelul la 112, comitetul format pornind pe teren pentru acțiune, animalul fusese lovit ușor de un autoturism.

La scurt timp s-a reușit tranchilizarea ursului, ulterior acesta fiind relocat în pădurea din Săcele, în județul Brașov.

Mulțumim pentru mesajele și înțelegerea cetățenilor. Știm că situația curentă este una dificilă și dă bătăi de cap atât localnicilor cât și turiștilor. Trebuie să cunoașteți faptul că în fiecare seară sunt cel puțin 3-4 acțiuni de îndepărtare a animalelor sălbatice pentru a evita producerea de evenimente tragice.

Trebuie să fim cu toții conștienți că sunt animale sălbatice cu reacții imprevizibile, de aceea vă indemnăm să adoptați o poziție precaută față de acestea.

De asemenea, am făcut solicitare către Garda Forestieră pentru relocarea unui număr de 5 urși.

Așteptăm un răspuns vis-a-vis de acceptul și zonele unde animalele pot fi relocate.

Miercuri, 13.07.2022 este programată o nouă acțiune a Comitetului de intervenție pentru capturarea unui urs din zona Str. Telecabinei. În eventualitatea capturării unui exemplar, am primit aprobare de relocare în zona județului Gorj.

Întrucât, solicitările cetățenilor sunt prioritare și importante pentru noi, Primăria Bușteni nu s-a oprit aici, de aceea am căutat și alte soluții pentru rezolvarea problemelor cu urșii. În perioada imediat următoare, vom demara un program pilot - care presupune un sistem de îndepărtare a urșilor din zona intravilană, bazat pe raze laser și ultrasunete. În prima faza vor fi montate câteva dispozitive experimental, apoi dacă rezultatele sunt bune avem în vedere extinderea sistemului pe întreaga raza a orașului Bușteni.” au transmis reprezentanții Primăriei Bușteni

Back To Top