Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

greva învățământ
Categorie: Actual
  • Sindicaliștii din Educație au primit o altă propunere din partea Guvernului.
  • Executivul a refuzat categoric, iar, să aplice integral noua grilă de salarizare de la 1 ianuarie 2024, în schimb a majorat procentul pe care e dispus să-l acorde la începutul anului viitor. 
  • În discuție au fost readuse și primele anuale.

Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a explicat în ce ar consta noua ofertă din partea Guvernului:  “Cerinţa noastră a fost cea pe care toată lumea o ştie, şi anume să se aplice integral de la 1 ianuarie 2024 acea grilă de salarizare. Guvernul României a spus clar că nu poate oferi această creştere. Singurul lucru pe care poate să-l facă este acela de a acorda în loc de 40% cât au promis iniţial, 45% şi suplimentar să se acorde până în 2027, în fiecare an, pe 5 octombrie, suma de 1.500 de lei. Aceasta este oferta Guvernului. Noi vom consulta oamenii, pentru că aşa cum am spus mereu: oamenii sunt cei care au declanşat greva, oamenii sunt cei care hotărăsc dacă încetează sau nu”.

Citiți și: UN NOU MOTIV DE REVOLTĂ ÎN RÂNDUL DASCĂLILOR: MINISTERUL EDUCAȚIEI SCOATE INSPECȚIA LA CLASĂ DIN MEDIA DE LA TITULARIZARE

"Nimeni nu are voie să forţeze pe cineva să intre în grevă sau să forţeze pe cineva să iasă din grevă. Este drept constituţional. Este o mare greşeală care nu face altceva decât să crească starea de tensiune din învăţământ şi nu cred că este cazul. Le-am şi transmis reprezentanţilor Guvernului că în momentul de faţă există o revoltă foarte mare în cancelarii şi indiferent cum se va termina această acţiune de protest, doar colegii vor hotărî dacă nu au rezultatele pe care le scontau, automat se poate ajunge şi la aşa ceva. Urmează să stabilim la discuţiile ulterioare cu domnul Boloş. Acum colegii au solicitat dacă se pot acorda. Acţiunile de protest să ştiţi că nu vizează numai creşteri salariale. Pe noi ne interesează până la urmă şi investiţiile totale în sistemul de învăţământ. Dorinţa noastră este să ajungem rapid la acel 15% din bugetul general consolidat, care în procent din PIB cam tot acelaşi lucru înseamnă. Deci, dacă vrem să vedem că într-adevăr legile învăţământului preuniversitar şi universitar sunt cu adevărat funcţionale, atunci automat trebuie să ai şi finanţare corespunzătoare. Este examenul de maturitate pe care îl dă clasa politică în maximum şase luni", a declarat și preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor.

Surse citate de g4media.ro au dezvăluit că Executivul se va reuni, duminică, într-o ședință care se va concentra pe noua ofertă transmisă angajaților din învățământ.

În același timp, totuși, sunt evidente temerile guvernanților că protestul se va prelungi, din moment ce Ministerul Educației pregătește deja măsuri pentru adaptarea metodologiei examenelor naționale.

Citiți și: MINISTERUL EDUCAȚIEI PROPUNE ECHIVALAREA PROBELOR ORALE ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT CU MEDIILE LA DISCIPLINELE CORESPUNZĂTOARE

.

Back To Top