EXEMPLU DE SUCCES. Cu implicare și dragoste pentru elevi, procesul educațional poate fi transformat într-o activitate productivă, accesibilă și prietenoasă pentru tânăra generație. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să transformăm lucrurile în bine, iar Fondul Prahova pentru Educație demonstrează cu prisosință că orice vis poate deveni realitate, în beneficiul celor mici și al întregii comunități în interiorul căreia cresc și învață.
Sala de clasă SMART: Elevii școlii din Vadul Părului învață la standardele secolului XXI
Elevii școlii gimnaziale din Vadul Părului au primit un cadou care le-a transformat peste noapte modul cum învață. În locul manualelor obișnuite și a tablei pe care se scrie cu cretă, au primit câte un laptop, iar profesoara îi ajută cu materiale digitale să își facă temele.
Dotarea școlii cu 21 de laptopuri și materiale auxiliare a fost posibilă datorită unui grant de 100 de mii de lei obținut prin Fondul Prahova pentru Educație. Acest program de granturi finanțat de OMV Pentrom și coordonat de Fundația Comunitară Prahova și-a propus să susțină proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare de bază, infrastructură digitală, STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) sau sportivă și au ca scop dezvoltarea abilităților copiilor, tinerilor, adulților și a grupurilor vulnerabile.
Cum a câștigat Școala din Vadul Părului finanțarea
Fundația Comunitară Prahova a lansat anul trecut „Fondul Prahova pentru Educație”, un fond finanțat de OMV Petrom pentru a susține proiecte educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din județul Prahova. Finanțările au fost acordate sub formă de granturi, pe baza unui concurs de proiecte.
OMV Petrom a sprijinit Fondul cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile a fost de 850.000 lei, la care s-a adăugat suma 30.000 lei prin contribuția Poerner Romania, partener de business OMV Petrom.
Care sunt proiectele care au câștigat 850 de mii de lei în 2022
Anul trecut, în urma jurizării, opt proiecte o primit finanțare. Iată care sunt acestea:
1. Asociația pentru educație, formare și cultură ,,Perfekt Info” – 73.615 de lei Prin acest proiect, 1000 de preșcolari din grădinițele prahovene au aflat în cadrul atelierelor de educație rutieră elemente de formare a unor deprinderi de educație rutieră.
2. Asociația Performanță prin Educație a primit 122.928 pentru a realiza podcast-uri, conferințe, workshop-uri și competiții din aria STEM. Cu ajutorul acestor abilități și a evenimentelor planificate, proiectul a ajutat elevii și cadrele didactice din Prahova să continue să performeze în educație, precum și în viața de zi cu zi prin dezvoltarea pasiunilor personale.
3. Asociația Curba de Cultură primit o finanțare de 85.000 pentru a renova Centrul de Tineret Măneciu, un spațiu de învățare non-formală și informală pentru peste 100 de copii și tinerii din comuna Măneciu, Prahova.
4. Palatul Copiilor Ploiești a renovat, cu un grant de 124.000 lei, o sală de spectacole pentru modernizarea sălii de spectacole, ce a fost dotată cu echipamente specifice. Tinerii au astfel un loc de întâlnire, de auto-cunoaștere, explorare și dezvoltare personală prin intermediul artei și tehnologiei multimedia. Noua sală permite organizarea unei stagiuni de spectacole într-un nou modernizat, care să creeze oportunități de învățare și de exprimare artistică.
5. Reabilitarea și dotarea terenului de sport al Școlii Centrale din Câmpina, astfel încât să devină teren exterior multisport în care cei peste 600 de elevi și profesori să își desfășoare activitatea școlară, extracurriculară și recreativă. Grantul s-a a fost de 124.460 de lei.
6. Școala Gimanziala Măgureni a obținut un grant de 124.995 lei pentru proiectul ”Stop violentei in școala mea!” Scopul proiectului este de a combate fenomenul de bullying prin informarea elevilor și părinților cu privire la efectele acestui fenomen și implicarea a peste 150 de elevi într-o serie de activități formale și non-formale care să le dezvolte încrederea în sine, spiritul de echipă, empatia, inteligența interpersonală.
7. Școala Gimnazială „Învățător Radu Ion” din Vadu Parului a renovat și dotat o sală SMART, cu o 100 de mii de lei fonduri nerambursabile, un spațiu multidisciplinar unde cei peste 170 de elevi ai școlii pot desfășura activități educaționale STEM.
8. Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Ploiești a realizat Școala din grădină, un spațiu exterior care le permite elevilor și profesorilor derularea activităților extrașcolare de consiliere, facilitarea autocunoașterii și sprijinirea tranziției elevilor de la ciclul primar la cel gimnazial, respectiv liceal. Grantul obținut s-a ridicat la 125.000 de lei.
Ediția Prahova pentru Educație de anul acesta este în plină desfășurare
Ediția din 2023 a Fondului Prahova pentru Educație, finantat de OMV Petrom si coordonat de Fundatia Comunitara Prahova, este în plină desfășurare, organizatorii au primit deja proiecte care vor intra curand in etapa de jurizare. Mai multe detalii despre Fond se găsesc pe site-ul https://www.prahovapentrueducatie.ro/