
Totodată, posesorii de permis de conducere cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) trebuie să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menționat.
Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceștia să fie protejați de razele directe ale soarelui. În cazul în care autovehiculul a fost staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță a unui autovehicul.
În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.
Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului și, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire și uzură al acestora și al racordurilor, precum și verificarea instalației de climatizare.
Adaptați viteza autovehiculelor la condițiile meteo-rutiere și păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părții carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenței pneurilor și implicit în creșterea spațiului de frânare.