• Vremea capricioasă și primele semne ale iernii au surprins numeroși șoferi nepregătiți și au dus, ca în fiecare an, la formarea de cozi la atelierele de schimbare a anvelopelor.
• În condițiile solicitărilor de sezon, au apărut și ofertele de schimbare a anvelopelor de sezon la domiciliu, de către prestatori de servicii ocazionali.
Cozi impresionante s-au format la unele centrele de service, unii conducători auto așteptând chiar și trei ore pentru a-și înlocui anvelopele.
În atelierele care funcționează pe bază de programare, listele de așteptare se întind acum până în decembrie. În încercarea de a economisi, unii șoferi optează pentru anvelopele all season. Specialiștii, însă, subliniază necesitatea unei vizite la service pentru a verifica starea anvelopelor și a preveni astfel posibile accidente.
Anvelopele de iarnă devin obligatorii în condiții de polei, zăpadă sau gheață. Cu ninsori deja înregistrate în multe regiuni, service-urile au devenit extrem de solicitate în ultima săptămână.
Schimbul de anvelope costă între 140 și 240 de lei.
CITEȘTE ȘI: TOT MAI MULTE PERSOANE CAUTĂ JOBURI SUPLIMENTARE PENTRU A-ŞI MĂRI VENITURILE
„Cele mai bune oferte sunt la începutul sezonului pentru că atunci prețurile sunt cele mai bune. În timpul sezonului automat furnizorii vor mări prețurile”, a explicat Vlad Niță, șef centru vânzări și service roți, potrivit Adevărul.
„Anvelopele noi pot fi depozitate 5 ani, se pot monta pe mașină și se poate rula încă 5 ani. Deci durata maximă de viață a unei anvelope poate să fie de până la 10 ani, dar niciodată mai mult de 5 ani pe mașină”, a mai explicat specialistul.
Unii șoferi aleg să folosească anvelope second-hand pentru a evita costurile duble de schimbare a anvelopelor de două ori pe an. În plus, aceștia scapă și de costurile de depozitare, care pot ajunge la 1.000 de lei pe an.
Specialiștii recomandă însă apelarea la un service autorizat pentru a verifica starea anvelopelor. Pneurile neconforme pot cauza accidente grave.
Adâncimea minimă legală a profilului anvelopei este de 1,6 milimetri, însă producătorii de anvelope recomandă pentru siguranță optimă o adâncime minimă de 3 milimetri pentru anvelopele de vară și de 4 milimetri pentru cele de iarnă.
Șoferii care sunt surprinși circulând fără anvelope de iarnă în condiții de iarnă riscă o amendă de până la 3.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.
În condițiile solicitărilor de sezon, bineînțeles că au apărut și ofertele de schimbare a anvelopelor de sezon la domiciliu, de către prestatori de servicii ocazionali. Roțile pot fi înlocuite cu anvelope gata montate si echilibrate pentru 25 de lei pe bucată. Pentru cei care au deja roțile și trebuie doar montate pe mașină, există soluții rapide la domiciliu costurile fiind între 17 și 20 lei pe roată.
Mai multe pe adevarul.ro
CITEȘTE ȘI: OMS CONSIDERĂ SINGURĂTATEA O PROBLEMĂ GLOBALĂ ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- Spotify PODCAST
- TikTok Actualitatea Prahoveană