Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

muzeul-ceasuluiAstăzi, a fost semnat, la sediul Muzeului Judeţean de Istorie Prahova, contractul de finanţare pentru proiectul de restaurare a Muzeului Ceasului,  ctitorie de rang european a celebrului profesor şi om de ştiinţă Nicolae Simache.

Evenimentul de astăzi dă „undă verde” unei lucrări de amploare şi întregeşte, în opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, o suită consistentă de proiecte de acest tip, demarată în 2009, cu lucrările de restaurare a complexului istoric monahal de la Vărbila.

Prin proiectul al cărui contract a fost semnat astăzi, în valoare de 7 949 234, 58 de lei (din care fonduri nerambursabile prin finanţare europeană, 6 145 611,31 de lei), se va pune în valoare un obiectiv de patrimoniu de talie europeană şi se fac paşi importanţi în vedera creşterii numărului de vizitatori la peste 28.000/an. Totodată, „restaurarea clădirii va deschide porţile unui alt proiect de anvergură care vizează organizarea, în cadrul Muzeului Ceasului a unei expoziţii permanente cu o nouă tematică, orologeria, ceea ce va avea un impact major în dezvoltarea muzeului. Iniţiativa urmează a fi realizată în colaborare cu marile muzee ale Europei”, a declarat directorul Muzeului Judeţean de Istorie Prahova, Lia Maria Voicu.

„O operă de arhitectură romantică ce trebuie operată pe creier” Prezent la eveniment, arhitectul Călin Hoinărescu, preşedintele Uniunii Restauratorilor din România, pivotul, de altfel, al tuturor lucrărilor de acest gen care revigorează monumentele ce scriu istoria Prahovei, a ţinut să precizeze că restaurarea clădirii Muzeului Ceasului, „care este o operă romantică în miezul unui oraş burghez (cunoscut fiind că burghezii au o pasiune pentru neoclasic)” poate fi asemuită, fără exagerare, cu «o operaţie pe creier»”. „Trebuie intervenit masiv, dar fin, pentru că nu ne putem atinge, nu putem pune în pericol pictura murală şi stucaturile cu o valoare incontestabilă”, a mai precizat Hoinărescu, fără a omite o avertizare: „trebuie avut mare grijă ca restaurarea acestui monument arhitectural să nu ajungă pe mâna unor meşteri de autostrăzi sau clădiri industriale, ci pe mâna unor specialişti care să aibă capacitatea de a reda muzeului frumuseţea, supleţea şi arta originale”.
Back To Top