Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

OctavianCotescuÎn noaptea de 22 spre 23 august 1985, teatrul românesc rămânea mai sărac. Un mare actor trăgea cortina peste viaţă şi carieră. Un artist care a adus alinare şi, totodată, curaj multor generaţii de spectatori, dar şi de studenţi: Octavian Cotescu.

Octavian Cotescu (n. 14 februarie 1931, Huşi - d. 22 august 1985, Bucureşti) a fost un actor român de succes, din generaţia de aur. Activitatea sa artistică cuprinde numeroase roluri interpretate în film, dar şi în teatru, mai ales la Teatrul Bulandra din Bucureşti, unde a fost coleg cu Toma Caragiu, Ştefan Bănică, Marin Moraru, Gina Patrichi, Victor Rebengiuc, Florian Pittiş, Rodica Tăpălagă, Ileana Predescu, Petrică Gheorghiu, Irina Petrescu, Ion Besoiu, Dan Nuţu. A fost, totodată, unul dintre interpreţii preferaţi ai teatrului de televiziune şi ai teatrului radiofonic. Activitatea de scenă a fost dublată şi de o carieră didactică: profesor universitar la Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, unde a ocupat şi funcţia de rector în perioada 1981-1985. Printre cei mai buni studenţi ai lui se numără Horaţiu Mălăele, Stelian Nistor, Dan Condurache, Rosina Cambos, Maria Ploae.

Generozitatea, căldura şi disponibilitatea sufletească, farmecul mereu proaspăt al ironiei joviale fac din Octavian Cotescu un actor inimitabil, viguros. El a adus pe scena românească un stil de joc modern, în care fineţea observaţiei sociale se conjuga cu subtilitatea efectului umoristic, având o detaşare ironică de personaj cu efect comic irezistibil, autopersiflarea fiind „cireaşa de pe tort”.

Maestrul va rămâne pentru noi acel „tip unic, care face tot timpul joc dublu în scenă, care îşi joacă eroii, care nu se scufundă în personaj ca într-o apă, nu pluteşte, ci învaţă febril, în sensul şi chiar împotriva curentului interior al personajului”, precum mărturisea într-un interviu.

Plăcerea lui supremă de actor era să tragă pe sfoară, să se prefacă, folosind o imensă candoare adunată în ochi, cum că ţi-ar cânta în strună, că este de partea ta, pentru ca, exact atunci când îi arunci cea mai încrezătoare privire, să te părăsească fără nicio strângere de inimă.

A jucat în 53 de filme. A interpretat, printre altele, roluri în „Bietul Ioanide”, „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, „Vacanţă tragică”, „Iarba verde de acasă”, „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte”, dar şi în serialele de televiziune de mare succes precum „Tanţa şi Costel” . După fiecare spectacol al lui, publicul se ridica în picioare şi aplauda frenetic. Octavian Cotescu era profund, vesel, avea şi tristeţi, era optimist, avea neîmpliniri, dar în ochii publicului şi ai celor dragi era o minune. În timp ce se afla pe scenă s-a prăbuşit.



Back To Top