Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

violența domestică
Categorie: Actual
  • Poliția Prahova a prezentat, miercuri, bilanțul intervențiilor înregistrate de la începutul anului, la cazuri de violență în familie.
  • Polițiștii primesc, în medie, aproape 20 de asemenea sesizări pe zi.
  • Peste 30 de victime au refuzat să fie emis ordin de protecție, care să-i obșige pe agresori să stea la distanță.

În perioada ianuarie - iulie, polițiștii prahoveni au intervenit la 3.988 de semnalări referitoare la violența domestică, dintre care 1.859 în mediul urban și 2.129 în mediul rural. În peste 3.400 de cazuri, oamenii legii au acționat ca urmare a unor sesizări primite prin 112.

  • „Ca urmare a verificărilor efectuate în cazurile semalate s-au înregistrat la nivelul unității noastre, 632 de infracțiuni din sfera violenței domestică. Dintre acestea, 345 de fapte au fost comise în mediul rural, iar 287 în mediul urban.
  • Potrivit statisticilor, cele mai multe infracțiuni în domeniu se comit la domiciliul subiecților, respectiv 536 de fapte, iar 96 de fapte au fost comise în spațiul public.
  • În ceea ce privește autorii infracțiunilor comise în contextul violenței domestice, din totalul de 648 de autori identificați, 563 sunt bărbați, 81 sunt femei, iar 4 sunt minori.
  • Cele mai multe infracțiuni constatate au fost: lovirea sau alte violențe-345 de fapte, abandon de familie-107, infracțiuni prevăzute de Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice- 61, amenințarea-57, nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului-21.
  • Din analizarea situațiilor statistice s-a observat că victimele infracțiunilor comise în contextul violenței domestice sunt cu preponderență femei. Astfel, din totalul de 677 victime, 378 sunt persoane de sex feminin majore, 81 persoane de sex feminin, minore, iar 123 sunt bărbați și 95 sunt persoane minore de sex masculin.
  • Referitor la calitatea victimei în raport cu agresorul, s-a constatat că în 185 de cazuri, erau fiu/fiică, în 177 de cazuri erau soț/soție sau foști soți, în 159 de cazuri actuali sau foști parteneri, în 61 de cazuri, victimele au fost părinți sau tutori legali ai agresorului, iar în 95 de cazuri victima și agresorul se aflau în alte relații de familie”, arată bilanțul IJP Prahova.

În toate cele aproape 4.000 de cazuri a fost completat formularul de evaluare a riscului și a rezultat risc iminent în 152 de situații, însă în 36 de cazuri victima a refuzat emiterea ordinului de protecție provizoriu. Au fost emise 116 de astfel de documente, iar 68 dintre acestea au fost transformate de către instanța de judecată în ordine de protecție.

Citiți și: Furt de pe șantierul autostrăzii A7 Ploiești - Buzău. Două percheziții au loc într-o comună din Prahova - video link

Foto ilustrație

Back To Top