Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

incendiu coș fum cerasu
Categorie: Actual
  • Alerta a fost dată în jurul orei 1.00, anunțând că focul a cuprins o locuință din satul Slon, comuna Cerașu.
  • Echipajele trimise la fața locului au constatat că flăcările se extinseseră, deja, și la vecini.
  • Pompierii atrag atenția asupra măsurilor pe care trebuie să le ia proprietarii de case, înainte de a folosi sobele neutilizate peste vară.

În urma alertei de incendiu, la Cerașu au fost trimise 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

„La sosirea echipajelor de pompieri, o locuință ardea generalizat, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, flăcările propagându-se și la o a doua casă, afectată pe o suprafață de cca. 100 mp. Salvatorii au depus reale eforturi pentru lichidarea incendiului, prima locuință fiind afectată în totalitate, iar cea de a doua la nivelul acoperișului.

Nu au fost înregistrate victime.

La finalizarea intervenției, pompierii au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere”, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

Citiți și: Gospodărie distrusă aproape complet de un incendiu, la Vadu Săpat - video link

Aceștia atrag atenția că, în zona montană a județului, oamenii au început să utilizeze deja sobele pentru încălzirea locuințelor

  • „Reamintim o serie de reguli pe care trebuie să le respecte pentru a evita producerea unor evenimente nefericite:
  • Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens.
  • În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile.
  • Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
  • La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului.
  • Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.
  • Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă)”, au mai transmis reprezentanții ISU Prahova.

În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru situații de urgență 112.

Foto: ISU Prahova

Back To Top