Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

consum de droguri scoli
Categorie: Actual
  • Numărul copiilor şi adolescenţilor care au diverse tulburări din cauza consumului de droguri este din ce în ce mai mare. Vârsta de consum a scăzut, fiind vorba despre copii care consumă chiar şi de la vârsta de 9, 10 ani, au constatat medicii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Al. Obregia” din Capitală.
  • De cele mai multe ori, în cazul pacienților cu vârste mici, este vorba chiar despre policonsum, adică despre cel puţin două substanţe utilizate, fie în acelaşi timp, fie una după alta.

Dr. Emanuela Andrei, medic primar psihiatrie pediatrică la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Al. Obregia” din Capitală, dezvăluie, într-un interviu acordat pentru News.ro, că tot mai mulți adolescenși și chiar copii ajung în unitatea sanitară din cauza consumului de droguri. „La nivel de caz internat şi evaluat este vorba despre un caz pe săptămână. Am observat o creştere a numărului de cazuri în ultimii 5 ani, un trend ascendent în privinţa numărului de copii şi adolescenţi care se prezintă cu tulburări legate de consumul de substanţe, ei se prezintă la noi prin modalităţile de care vă spuneam pentru evaluare, pe de o parte, evaluăm problema strict legată de consumul de substanţe care de cele mai multe ori este un policonsum, adică vorbim de cel puţin două substanţe utilizate, fie în acelaşi timp, fie una după alta, ulterior evaluăm situaţia generală a copilului, din punct de vedere al stării psihice actuale, al istoricului personal, al istoricului familial, astfel încât să fim capabili să identificăm şi comorbidităţile asociate, pentru că există multe situaţii în care consumul este un simptom al altor tulburări, al unor tulburări depresive, sau este asociat cu anumite tulburări de comportament, anumite tulburări care îşi au originea în copilărie, cum este de exemplu o tulburare hiperkinetică, cu deficit de atenţie, care, dacă nu a fost tratată sau identificată, în adolescenţă se poate complica şi cu un uz de substanţe. Astfel încât să avem un tablou cât mai complet al copilului în privinţa diagnosticelor să ştim ce trebuie să tratăm”.

După evaluarea copilului sau adolescentului care ajunge la spital urmează partea de intervenţie, modalitatea în care pacientul, dar şi familia lui, vor fi consiliaţi, ajutaţi. În spital se poate face terapie individuală, dar şi terapie de grup, atât pentru pacienţi, cât şi pentru părinţii copiilor care au probleme. De multe ori medicii află din discuţiile cu pacienţii tineri că vârsta de consum este mult mai scăzută decât vârsta pe care o au în momentul în care ajung la spital.

Potrivit medicului, cei mai mulți sunt adolescenți, pacienți de peste 13 ani, până la vârsta majoratului. „Însă în momentul în care discutăm cu ei observăm că de fapt vârsta debutului este anterioară prezentării la noi şi am identificat, din păcate, copii de 9, 10 ani care au început consumul. Din păcate, accesul este unul foarte facil, este peste tot, în acest moment sunt foarte multe substanţe care pot fi folosite cu rol de substanţă psihoactivă şi apoi utilizate ca drog. Accesul acesta a crescut şi este atât de răspândit la nivelul întregii Europe şi nu doar la noi în ţară, şi din păcate pot să aibă acces la droguri şi în şcoală, şi la colţ de stradă, şi prin intermediul prietenilor, sunt multe sisteme din acestea care le facilitează lor accesul, metode de comunicare, tot felul de reţele de comunicare prin care ei îşi transmit”, a explicat medicul.

Canabisul şi etnobotanicele, printre cele mai consumate droguri. De cele mai multe ori, în spatele cosumului se află o serie întreagă de factori, printre care anumite vulnerabilităţi genetice, temperamentul sau mediul familial. În contextul creşterii numărului de consumatori, mulţi de la vârste fragede, în România există puţine centre unde pot beneficia de servicii de specialitate, de lungă durată, după ieşirea din spital.

Citiți și: Zeci de percheziții, procurorii caută traficanți care distribuiau droguri în special în școli -  video link 

„Riscul de recidivă sau de recădere în cazul dependenţelor este din start unul destul de mare în condiţiile în care, după externarea din spital, serviciile de psihoterapie, acele servicii complexe pentru copil, pentru familie, serviciile de grup care să-l susţină pe termen lung sunt insuficiente. Observăm asta chiar şi aici, în Capitală, unde totuşi suntem privilegiaţi în ceea ce priveşte accesul la servicii de psihoterapie, dar la nivel naţional lucrurile sunt şi mai triste, există centre de terapie, dar sunt insuficiente”, a precizat medicul.

Citiți interviul integral AICI.

Back To Top