Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

psihologCasa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu va deconta nici anul viitor serviciile de psihologie clinică, psihoterapie, consiliere psihologică sau logopedie, fiind refuzată încheierea de contracte cu furnizorii acestor terapii.



Reprezentanţii CNAS nu încheie contracte cu furnizorii de servicii de psihoterapie pe motiv că astfel de acte medicale nu sunt prevăzute în Contractul-cadru. Conducerea CNAS doreşte ca, în Contractul-cadru 2013-2014, să fie prevăzută doar decontarea serviciilor medicale, refuzând să le recunoască pe cele conexe, motivaţia fiind că acest lucru excede Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, relatează Mediafax. Cu toate acestea, mii de copii cu dizabilităţi au nevoie de servicii de logopedie profesioniste, în instituţii specializate, iar în ţară au loc zilnic opt sinucideri.
Potrivit prof. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, este refuzat, în continuare, accesul pacienţilor români la servicii psihologice, prin faptul că nu sunt introduse aceste acte medicale, spre decontare directă, în Contractul-cadru. „Accesul pacienţilor la serviciile psihologice este, practic, imposibil de realizat. Pacienţii romââni pot accesa servicii de psihologie clinică, psihoterapie, consiliere psihologică şi logopedie, adică psihopedagogie specială, numai dacă plătesc. În prezent, CNAS nu decontează, în realitate, astfel de servicii şi nu încheie contracte cu cabinetele psihologilor. CNAS considera, într-un mod aberant, ca beneficiarii serviciilor psihologice sunt medicii de specialitate şi nu pacienţii", a spus Aniţei pentru sursa citată.
Preşedintele Colegiului Psihologilor a precizat că aproximativ 40% din populaţia României, aflată în mediul rural, nu a beneficiat niciodată de o evaluare psihologică clinică şi nu cunoaşte ce este un psiholog.
„Solicităm Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să recunoască şi să introducă în Contractul-cadru serviciile psihologice. Traversăm o perioadă de criză economică, în care depresia şi alte afecţiuni psihogene au devenit o problemă de sănătate publică. În aceste condiţii, este extrem de necesar ca pacienţii să aibă acces direct la servicii psihologice de diagnosticare şi recuperare prin decontare directă cu Casele de Asigurări. Avem nevoie de un program naţional de asistenţă psihologică a populaţiei", a mai susţinut preşedintele Colegiului Psihologilor din România pentru Mediafax.
În prezent, în România activează aproximativ 14.000 de psihologi, dintre care aproximativ 3.000 îşi exercită profesia în mod independent. Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o persoană din patru suferă de depresie la nivel mondial. Pentru 2020, se apreciază că diagnosticul de depresie va ajunge al doilea din lume, după bolile cardiovasculare, OMS recomandând, ca terapie de primă linie, psihoterapia.

Back To Top