Performanţa, munca şi dăruirea pentru elevi au fost criteriile pentru care, anul acesta, proiectul „Un PC de la UPC”, încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi providerul de servicii, a dus la premierea profesorului de fizică Adriana Radu, din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti.
Anul acesta, parteneriatul se află la cea de-a cincea ediţie şi la cea de-a patra oară în care titlul de profesorul anului, decernat în Ploieşti de către compania UPC România ajunge la un cadru didactic de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din municipiu. „Scopul proiectului este acela de a promova şi de a premia profesorii cu rezultatele cele mai bune în activitatea de pregătire a elevilor care participă la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Anul acesta, proiectul de susţinere şi premiere a cadrelor didactice cu rezultate semnificative a avut loc în mai multe judeţe: Constanţa, Brăila, Ploieşti, Timişoara, Bistriţa-Năsăud, Deva, iar scopul este de a prezenta comunităţii, munca, eforturile şi performanţa pe care le încurajăm”, a menţionat Ştefan Stanciu, manager regional de comunicare al UPC România.
„Criteriile potrivit cărora a fost selectat profesorul anului sunt, în primul rând, rezultatele obţinute la olimpiadele internaţionale cu elevii pe care i-a coordonat şi, al doilea criteriu, este ca persoana selectată să nu mai fi fost laureat al acestui titlu. Alegerea a fost destul de dificilă pentru că avem cadre didactice de excepţie. Este un eveniment deosebit pentru învăţământul ploieştean. O cunosc pe Adriana Radu din anul 1998 şi pot spune că merită tot respectul nostru pentru că întotdeauna a fost preocupată de formarea continuă, de perfecţionare în domeniul ei, în fizică, şi mai ales pentru rezultatele obţinute de-a lungul anilor”, a declarat Lăcrămioara Cojoianu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar judeţean Prahova.
„Sunt convinsă că acest rezultat se datorează muncii noastre din ultimii ani, este voba despre o muncă în echipă, motiv pentru care am venit însoţită de o parte dintre elevii mei, care au reprezentat liceul, oraşul şi judeţul nostru, în ultimii ani, la olimpiadele naţionale, iar, anul acesta, şi la olimpiadele internaţionale. Inspectoratul Şcolar şi conducerea liceului ne-a susţinut, iar alături de colegii mei de la catedra de fizică suntem o echipă adevărată. Cel ami important, însă, pentru mine este să îi evidenţiez pe elevi. Călin Alexandru este participant la olimpiada internaţională de astro-fizică, a participat şi anul trecut la olimpiada internaţională, iar anul acesta a reuşit să se califice în lotul lărgit, apoi în lotul restrâns al României. El tocmai s-a întors din Coreea unde a participat la această olimpiadă internaţională în luna octombrie. Tiberiu Pană va participa, în luna decembrie, la olimpiada internaţională de ştiinţe pentru juniori, în Iran la Teheran, el acum este plecat la Bucureşti, la lotul de pregătire a elevilor participanţi din partea României la această competiţie”, a subliniat profesorul anului Adriana Radu, cadru didactic la catedra de fizică a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”.
Alături de profesorul anului au mai fost prezenţi la ceremonie şi alţi olimpici cu performanţe deosebite. Unii dintre ei ne-au spus ce cred despre profesorul lor de fizică. „Este unul dintre cei mai buni profesori pe care îi avem noi, la clasă. Ne învaţă lucruri noi în ceea ce priveşte fizica şi este foarte corectă în privinţa notelor”, ne-a spus o elevă. „Ne tratează pe toţi la fel şi nu face diferenţă, la clasă, între olimpici şi elevii normali”, ne-a mărturisit un coleg. „În primul rând, obiectivitatea este lucrul care o caracterizează. În al doilea rând, încearcă să ne aducă fizica la nivelul nostru, ne face să înţelegem acest domeniu şi ni-l explică prin lucrurile la care ne ajută zi de zi, iar prin aceasta ne atrage foarte mult”, ne-a spus o altă elevă.
Premiul din partea companiei finanţatoare a proiectului a constat într-un laptop performant.