Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

alerte meteo pagube
Categorie: Actual
  • IGSU a prezentat, marți, bilanțul pagubelor cauzate de furtuni cu o zi în urmă, în zeci de localități din țară.
  • Au fost afectate și mai multe comune din Prahova.
  • „Nu mai e vorba despre dacă se va întâmpla din nou, ci când și cât de rău va fi data viitoare”, avertizează ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Bilanțul IGSU după fenomenele meteo de luni după-amiază anunță că au fost afectate de furtuni 34 de localități din 7 județe (Argeș, Buzău, Dâmbovița, Ilfov, Mureș, Olt și Prahova), precum și în Municipiul București. Pompierii au fost solicitați să intervină în peste 600 de cazuri.

„Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 139 de case, 16 anexe gospodărești, 57 de curți și 205 beciuri sau subsoluri, dar și pentru eliberarea carosabilului pe 49 de străzi afectate de inundații.

În același interval, vântul puternic a produs pagube considerabile, salvatorii intervenind pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de la acoperișurile a 44 de imobile și pentru degajarea celor 181 de copaci căzuți pe carosabil, în urma cărora au fost avariate 74 de autovehicule.

Condițiile meteorologice nefavorabile au afectat și traficul rutier, circulația fiind temporar întreruptă pe un tronson al autostrăzii A3, în zona Voluntari (județul Ilfov), precum și pe drumul național DN10, în județul Buzău, din cauza apei și aluviunilor acumulate pe carosabil.

Traficul aerian a fost, de asemenea, influențat de vremea severă, trei curse programate să aterizeze pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București fiind redirecționate către aeroporturile din Craiova și Constanța. În ceea ce privește traficul feroviar, circulația trenurilor a fost perturbată de prăbușirea unui copac pe linia de contact, între stațiile Zănoaga și Ploiești Sud.

Citiți și: Alerte meteo! Inundații în mai multe localități din Prahova, în urma averselor de cod roșu de luni după-amiază

În cursul acestei dimineți, intervențiile au continuat în municipiul București și județul Ilfov, acolo unde echipajele operative rămân mobilizate pentru limitarea și înlăturarea consecințelor produse de vremea severă”, precizează comunicatul transmis marți dimineață de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ministrul Mediului: „Ori investim inteligent în reziliență climatică, ori vom continua să facem inventarul pagubelor”

Furtuna de luni după-amiază a blocat complet unele zone din Capitală și a creat pagube în mai multe județe, inclusiv în Prahova.

Citiți și:

„Schimbările climatice au avut nevoie de mai puțin de o oră ca să ne arate că sunt aici și ori ne pregătim din timp, ori numărăm pagubele după fiecare nor negru.

Episodul de azi din Capitală e din seria fenomenelor istorice, unul la mulți ani, cu precipitații de 50 l/mp la stația Filaret în 60 minute și 42 l/mp la stația Băneasa în 30 minute.

Canalizările au cedat, traficul s-a blocat, iar oamenii au fost nevoiți să-și abandoneze mașinile, pentru că ploaia torențială a transformat străzile în râuri. Pe mine, furtuna m-a prins în zona Tineretului, unde apa trecea de trotuar.

Ce s-a întâmplat azi nu va rămâne, însă, un eveniment meteo izolat. E doar un alt semnal de alarmă într-un șir tot mai lung de extreme meteorologice dese, care ne atenționează că orașele noastre nu sunt pregătite. Infrastructura veche, lipsa spațiilor verzi suficiente, planificarea urbană neadaptată realităților climatice - toate acestea ne fac vulnerabili.

Ori investim inteligent în reziliență climatică, în soluții verzi și în educație, ori vom continua să facem inventarul pagubelor. Nu mai e vorba despre dacă se va întâmpla din nou, ci când și cât de rău va fi data viitoare. În Galați, anul trecut, un pârâu pe care îl treceai la pas a inundat zeci de gospodării. În Praid, Corundul a avut un debit de 100 ori mai mare ca de obicei, peste tot în țară schimbările de climă ne pot pune în fața unor recorduri istorice.

Am spus-o și o repet: nu mai putem întârzia nici o zi în a trata adaptarea la schimbările climatice ca prioritate națională”, a transmis ministrul Mediului.

Foto: ISU Prahova

Back To Top