Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

coplataReprezentanţii fiecărui spital trebuie să stabilească care va fi valoarea coplăţii pe care pacienţii o vor achita la externare, nivelul acesteia fiind stabilit între minim 5 lei şi maxim 10 lei. Deocamdată, nu s-a stabilit scutirea de la plată a anumitor categorii de pacienţi, aşa cum prevedeau proiectele legislative de până acum.


Coplata înseamnă contribuţia pe care fiecare pacient o va achita la primirea fiecărui serviciu medical. Potrivit acordului cu FMI, de la 1 martie, pacienţii români vor plăti, doar la externarea din spital, între 5 şi 10 lei pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă. Prevederea a fost, deja, cuprinsă în proiectul Contractului Cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 - 2014, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
„Nivelul efectiv pentru fiecare spital în parte urmează să fie aprobat de consiliul de administraţie al fiecărui spital", a declarat, recent, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Coplata va fi percepută o singură dată, la externare. Există, însă, şi întrebări cu privire la excepţiile de la această taxă care va constitui, potrivit ministrului de resort, un venit propriu al spitalului. Potrivit actelor normative de până acum, referitoare la coplată, de la plata acesteia ar putea fi scutiţi bolnavii înscrişi în programele naţionale de sănătate, cei cu afecţiuni endemo-epidemice, persoanele fără venituri şi cele care primesc ajutor social, pensionarii cu venituri sub 700 de lei pe lună, copii până la 18 ani, studenţii până la 26 de ani, şomerii, persoanele cu handicap, revoluţionarii şi veteranii de război. Deocamdată, nu au fost discuţii şi negocieri cu privire la aceste scutiri şi de la introducerea acestui sistem, la 1 martie 2013.
Totuşi, în cazul pacienţilor care au decedat într-o unitate sanitară cu paturi, spitalul va reglementa dacă această contribuţie va mai fi achitată de aparţinători sau nu, consiliul de administraţie al instituţiei respective urmând să decidă absolvirea familiei de la coplată.
Introducerea coplăţii a fost prevăzută într-un acord cu FMI încă din anul 2009.

Back To Top