Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

definitivatÎn cel de-al doilea semestru al anului şcolar, nu doar elevii trebuie să treacă prin testări, ci şi cadrele didactice. Aproximativ 360 de tineri dascăli s-au înscris la definitivat, în această perioadă ei susţinând inspecţiile la clasă.


Aproximativ 360 de cadre didactice din Prahova s-au înscris, anul acesta, la examenul de definitivat, echivalent al primului grad didactic. „Disciplinele de top pentru susţinerea acestui examen sunt cele de învăţători, cu 74 de înscrieri, educatori, cu 46 de înscrieri şi Limba Română, pentru care s-au înscris 29 de candidaţi", ne-a declarat Magda Georgescu, inspector din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.
Faţă de anii trecuţi, din 2013, susţinerea definitivatului presupune condiţii noi. „Dacă până acum era necesară o vechime de minim doi ani la catedră, acum, poate participa la acest examen orice cadru didactic calificat care, la 31 august 2013, are o vechime de minim un an şi maxim şapte ani. Din 2014, maximul de vechime pentru înscrierea la definitivat va fi redus la şase ani", ne-a mai precizat inspectorul şcolar.
În schimb, au crescut pretenţiile în ceea ce priveşte rezultatele examenului. „Definitivatul presupune două inspecţii la clasă, fiecare la patru activităţi didactice, din care trei ore de inspecţie propriu-zisă şi o oră de testare a elevilor, plus proba scrisă, care va avea loc in luna iulie. Până anul trecut, nota minimă de promovare, formată din media celor două, inspecţie şi examen scris, era 7. Din acest an, candidaţii trebuie să obţină minim 8 pentru fiecare dintre probe", ne-a mai precizat insp. Magda Georgescu.
Şi în acest an, examenul se va susţine la Colegiul Naţional „Jean Monnet" din Ploieşti şi va fi supravegheat video. Evaluarea lucrărilor scrise va fi efectuată de către o comisie formată dintr-un cadru didactic preuniversitar şi un cadru didactiv de învăţământ universitar. În ceea ce priveşte inspecţia la clasă, ea va fi realizată de către un inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar, însoţit de către directorul instituţiei de învăţământ la care este angajat candidatul. Între cele două inspecţii la clasă trebuie să treacă o perioadă de cel puţin două luni, pentru a se putea aprecia evoluţia elevilor.

Back To Top