Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

bac 2012Elevii prahoveni au luat mai în serios simularea pentru bacalaureat la Limba Română, după ce au fost criticaţi aspru pentru eşecul de la matematică. Totuşi, nemulţumirea profesorilor este că elevii nu mai citesc deloc.

Ziua de 12 februarie a dat bătăi de cap elevilor prahoveni din clasele terminale de liceu. Simularea la bacalaureat i-a pus faţă în faţă cu subiecte accesibile, dar care s-au dovedit destul de dificile pentru cei care nu au citit nici măcar un basm.
Subiectele pentru simularea bacalaureatului la Limba Română au fost accesibile şi au respectat metodologia în totalitate. La primul subiect, cei mai mulţi elevi au reuşit să rezolve cerinţele. Cu toate acestea, au fost şi excepţii, în ceea ce priveşte citirea corectă a enunţurilor", ne-a declarat Marian Dragomir, profesor de Limba Română la Colegiul Tehnic „Toma Socolescu" din Ploieşti.

„Cel de-al doilea subiect a impus dificultate pentru că mulţi elevi nu au putut să aducă un exemplu literar, ci au argumentat binele şi importanţa acestuia cu exemple identificate de ei în viaţa de zi cu zi. Ei nu au reuşit să fie convigători în ceea ce au scris şi din cauza lipsei vocabularului, cauzat de absenţa exerciţiului lecturii", ne-a mai precizat profesorul.

Cel de-al treilea subiect a fost şi mai problematic. „A fost cerută o caracterizare a unui personaj dintr-un basm cult studiat. Numeroşi elevi au rezumat basmul sau, cel mult, au schiţat o fişă de caracter a unui personaj, dar fără să se refere la trăsăturile de caracter relevante ale unui personaj ales de ei dintr-un basm. Iar acest lucru arată clar că nu au citit basmul, deşi erau doar câteva pagini", ne-a mai spus cadrul didactic.


Astfel, simularea la Limba Română pare că şi-a atins scopul, şi anume acela de a arăta din timp carenţele elevilor pentru a fi corectate. Unele lacune se văd acum mai bine decât oricând: elevii nu ştiu să citească în mod corect enunţurile, nu ştiu să realizeze un text argumentativ şi să îl susţină până la final cu argumente pertinente şi nu pot să ducă până la capăt o caracterizare de personaj din cauza vocabularului slab dezvoltat, urmare a lipsei de lectură.

Back To Top