Titlul eseului este "O ţară de nimic, cu un guvern de nimic", Konrad scriind: "Gata cu acest machiavelism murdar şi vulgar. Noi ungurii trebuie să-l destituim pe Orban din funcţie, căci este un om rău".
"Azi, ungurii ar trebui să ceară plecarea de la conducerea guvernului a actualului premier, care nu doar că nu poate rezolva problemele ţării afectate de criză, dar este el însuşi o mare problemă".
Comisia Europeană a anunţat marţi, la Strasbourg, că va lansa procedura de încălcare a prevederilor tratatelor UE (infringement) contra Ungariei, a cărei nouă constituţie conţine aspecte privind statutul băncii centrale şi procesul de selecţie a judecătorilor ce contravin dreptului comunitar, notează France Presse.
''Am decis să lansăm procedura de infracţiune'' contra Ungariei, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la finalul reuniunii săptămânale a Colegiului comisarilor europeni, care a avut loc la Strasbourg.
Executivul UE va trimite Budapestei o scrisoare de notificare oficială, ce reprezintă prima etapă a procedurii de infringement.
Premierul ungar Viktor Orban, care miercuri se va afla în Parlamentul European, a fost somat să modifice reformele constituţionale referitoare la independenţa băncii centrale, statutul magistraţilor şi al autorităţii ungare din domeniul protecţiei datelor.
''Ungaria, ca orice alt stat membru al Uniunii, este obligată de tratate să garanteze independenţa băncii sale centrale, a autorităţii responsabile cu protecţia datelor şi a judecătorilor'', a explicat Barroso.
Ungaria se află şi sub presiunea Fondului Monetar Internaţional, care este îngrijorat mai ales de problema independenţei preşedintelui băncii centrale ungare, ai cărui adjuncţi, potrivit noii constituţii, trebuie să fie numiţi de către guvern.