Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

amfore transee
Categorie: Știri internaționale

 

• Amfore antice au fost scoase la lumină de soldații ucraineni care săpau tranșee în Odesa.
• Amforele datează din jurul secolelor III-IV d.Hr.
• „Noi nu suntem ruși, ne păstrăm și ne iubim istoria”, au spus soldații care au salvat comorile arheologice.


Soldații din cadrul Batalionului 126 de Apărare Teritorială ucrainean au descoperit amfore antice în timp ce săpau tranșee în Odesa, în vederea pregătirii pentru o nouă agresiune rusă, titrează descopera.ro.
Noua descoperire a fost făcută în timp ce soldații săpau șanțuri și apărări pentru a proteja Odesa, al treilea cel mai populat oraș din Ucraina, un important nod maritim și, implicit, de transport de pe coasta de sud a Ucrainei.
Amforele sunt recipiente antice folosite pentru transportul și depozitarea produselor, atât lichide, cât și uscate. Ele sunt asociate, în principal, cu perioade precum cea greacă, romană și bizantină, însă utilizarea amforelor poate fi găsită încă din perioada neolitică.
Potrivit primelor observații, amforele datează din jurul secolelor III-IV d.Hr., perioadă în care Odesa a fost o așezare romană cunoscută sub numele de Odessus, care s-a dezvoltat dintr-o colonie grecească.
Cu toate acestea, războiul își pune încă o dată amprenta asupra tuturor aspectelor vieții, descoperirile arheologice având și ele de suferit din cauza situației actuale din Ucraina. Astfel, în acest caz, arheologii nu pot documenta situl scos la lumină din cauza agresiunii continue a invadatorilor ruși în țară.
Cu toate acestea, membrii Batalionului 126 de Apărare Teritorială au recuperat cu grijă amforele împreună cu mai multe piese de ceramică găsite și le-au transportat pentru a fi conservate la Muzeul de Arheologie din Odessa, mai relatează sursa citată.
Yana Suporovska, o jurnalistă din Kiev, capitala Ucrainei, greu încercată și ea în acest război declanșat de Rusia, a declarat că „soldații ucraineni au săpat tranșee și au găsit amfore antice. Acestea au fost deja transferate la muzeu, noi nu suntem ruși, ne păstrăm și ne iubim propria istorie”, a spus aceasta, potrivit HeritageDaily.
Sursa: descoperă.ro
CITEȘTE ȘI: Lucrări de reparații curente la mai multe licee, școli și grădinițe din Ploiești

 

Back To Top