• Acţiunile AstraZeneca au scăzut marţi cu mai mult de 5%, cea mai mare scădere într-o zi din ultimele şapte luni, înainte de a-şi tempera declinul la peste 2%, după ce gigantul farmaceutic britanic a anunţat rezultate dezamăgitoare ale unui studiu clinic cu un medicament pentru cancerul pulmonar, transmite CNBC.
• Rezultatele studiului TROPION-Lung01 de fază III au arătat că rata de supravieţuire globală a noului medicament ”nu a atins o semnificaţie statistică”, a spus compania.
Declinul acţiunilor AstraZeneca a influenţat negativ sectorul mai larg al asistenţei medicale, după ce datele publicate luni au arătat că medicamentul său experimental datopotamab deruxtecan nu a îmbunătăţit semnificativ rezultatele generale de supravieţuire ale pacienţilor.
Rezultatele studiului TROPION-Lung01 de fază III au arătat că rata de supravieţuire globală a noului medicament ”nu a atins o semnificaţie statistică”, a spus compania.
Medicamentul Dato-DXd al companiei a fost testat comparativ cu tratamentul cu chimioterapie docetaxel pe pacienţi al căror cancer pulmonar fără celule mici a revenit după una sau două încercări anterioare de tratament.
Susan Galbraith, vicepreşedinte executiv de cercetare şi dezvoltare în oncologie la AstraZeneca, a declarat că rezultatele au arătat o tendinţă ”semnificativă din punct de vedere clinic” către îmbunătăţirea ratei de supravieţuire a pacienţilor cu cancer pulmonar avansat.
Studiul clinic al acestui medicament a fost monitorizat de investitori, care speră că ar putea fi un alt medicament câştigător după succesul vaccinului împotriva Covid-19 al companiei din Cambridge, Anglia.
Studiile clinice anterioare, din iulie 2023, au dezamăgit, de asemenea, pieţele, în ciuda faptului că au arătat un oarecare succes în stoparea progresiei cancerului.
Compania solicită, pentru acest medicament, care este dezvoltat împreună cu compania Daiichi Sankyo, din Japonia, aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA, care urmează să fie acordată în decembrie.
Citigroup a spus într-o notă că a fost ”o imagine mixtă” pentru medicament, dar că încrederea în aprobare ”rămâne ridicată”, chiar dacă rezultatele de luni adaugă complexitate imaginii.
”Credem că datele creează mai multă complexitate şi, prin urmare, cresc şi mai puţin riscurile legate de aprobarea pe termen scurt”, au scris analiştii.
Mai multe pe news.ro
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- Spotify PODCAST
- TikTok Actualitatea Prahoveană