Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

medicamente cu fenilefrina pentru raceala
Categorie: Știri internaționale

 

• Medicamentele cu administrare orală care conțin fenilefrină – o substanță prezentă în produsele farmaceutice foarte populare pentru răceală și gripă – vor fi scoase de pe piață în Statele Unite.
• În România, astfel de măsuri nu au fost discutate până în prezent.

Substanța fenilefrină nu este periculoasă pentru organism, dar autoritățile americane în domeniu dau credit mai multor studii de specialitate care susțin că aceasta este ineficientă, cu excepția administrării ei pe cale nazală.
Clorhidratul de fenilefrină se găsește în medicamente pentru răceală și gripă precum Coldrex, Parasinus sau Theraflu.

Clorhidratul de fenilefrină este o substanță ce promite să acționeze ca decongestionant nazal și al sinusurilor, conform prospectului.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite (FDA) a propus un Ordin ce prevede eliminarea fenilefrinei din toate medicamentele administrate pe cale orală pentru răceală, gripă, tuse, alergii și astm, au relatat Reuters și CNN. Pe piața din Statele Unite, decizia va afecta aproximativ 80% dintre decongestionantele cu administrare orală, potrivit surselor citate.

Decizia nu vizează și produsele cu pulverizare nazală care conțin fenilefrină, despre care studiile arată că sunt eficiente.

FDA, autoritatea pentru medicamente din Statele Unite, anunțase încă de acum un an că administrarea fenilefrinei sub formă de tablete este ineficientă în raport cu ceea ce promite – ca decongestionant nazal. Concluzia a aparținut unui comitet consultativ independent al FDA.

Cum privește România medicamentele care conțin fenilefrină

În România, fenilefrina e prezentă în medicamente foarte populare pentru răceală și gripă, precum Coldrex, Parasinus, Theraflu sau Coldfexin. Medicamentele care conțin această substanță se vând „la liber” în farmacii, fără rețetă medicală.

Într-un răspuns pentru HotNews, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) spune că, în acest moment, nu există vreo discuție la nivel național sau european privind posibilitatea interzicerii fenilefrinei, precum în Statele Unite.

„La nivelul Uniunii Europene nu s-a discutat lipsa de eficacitate a fenilefrinei. Vă anunțăm dacă se va discuta”, a fost răspunsul Agenției Naționale a Medicamentului.

Doi medici de familie cu care HotNews a discutat, dar care nu doresc să fie numiți, spun că, în lipsa unei decizii oficiale a autorităților române, nu pot recomanda pacienților lor să nu mai ia aceste medicamente. Nu le recomandă în mod expres nici să le ia, însă nici nu este necesar: „Vorbim despre medicamente care nu necesită prescripție de la medic”.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Banalul Paracetamol, dar și alte medicamente ieftine, ar putea dispărea din farmacii. Avertisment lansat de producătorii de generice

Back To Top