Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

Prinţesa Cornelia Sturdza se manifestă public pentru Crearea unui Centru de Apărare a Drepturilor Femeii. Este susţinută în acest proiect de către ONG "Comunidad Rumanos en Espana", care a delegat-o în funcţia de preşedinte al acestui proiect. Cornelia Sturdza pledează pentru drepturile femeilor românce, din Spania în special, şi în general al femeilor românce de pretutindeni.

„Domniţă, duducă” sau dezavantajată de Elena Băsescu

Prinţesa Cornelia doreşte să fie abordată cu apelativul de protocol "domniţă, duducă", pentru că: "România nu a avut pe vremea strămoşilor mei prinţese şi prinţi, ci vodă, voievozi, principi, duduci, domniţe. Intrigată de faptul că Elena Băsescu este ajutată şi propulsată pe listele pentru europarlamentare, prinţesa a hotărât să candideze ca independent. În consecinţă, s-a înscris şi ea într-o campanie similară pe pagina: www. spaniaromaneasca.com şi http://www.alegeri.tv/alegeri-europarlamentare-2009/cornelia-sturdza/noutati/

„Sunt complet dezavantajată faţă de fiica preşedintelui Băsescu. Pe mine nu mă ajută miniştrii sau mass media ca pe ea şi, în plus, nu am banii lor”.

Susţinută de Costel Busuioc

Campania electorală a Domniţei Cornelia se sprijină şi pe ajutorul logistic al lui Costel Busuioc, cu care speră să realizeze o serie de concerte în Marbella, de unde vor să strângă banii necesari. Principesa Cornelia se vaită că soţul său, Paltin, nu i-a plătit pensia. Michael, fiul, este încă student şi ar fi trebuit să primească din partea tatălui, lunar, 500 de euro. Familia princiară, formată din fiu şi mamă, Michael şi Cornelia, se vede nevoită să trăiască în condiţii umile în Marbella, întreţinându-l şi pe Ilie Sturdza.
trăieşte în Madrid, într-un apartament pe care Gelu Voican Voiculescu se luptă să-l acapareze profitând de faptul că nu au fost plătite cheltuielile de întreţinere, companiile au tăiat apa şi curentul electric. Cornelia, un pianist virtuoz, este uneori văzută în magazinul El Corte Ingles repetând ilegal la standul de piane aflate în vânzare. „Este penibil, uneori vânzătorii mă roagă să nu mai vin pe acolo... A trebuit să-mi închiriez apartamentul din Marbella ca să putem subzista în apartamentul socrului din Madrid. Culmea, chiriaşii mi-au furat, la încheierea contractului, totul, chiar şi lingurile, şi au produs mari distrugeri”. Cu toate aceste inconveniente, Principesa crede într-un final fericit.
Cornelia Sturdza afirmă că împotriva eforturilor ei de a aduna cele 100.000 voturi necesare pentru depunerea candidaturii, se află soţul ei, principele Paltin Sturdza, şi „vărul lui carnal, Gelu Voican Voiculescu”, care au reuşit prin presiuni şi falsuri să obţină divorţul fără ca ea să fie măcar anunţată. ”În lunile ce vor urma, voi demonstra la proces că ei mi-au falsificat semnătura şi au comis fraude, divorţându-mă ilegal”.

Artificierul

„Gelu este artificierul acestor montaje”, afirmă Duduca Cornelia. „Prinţul Paltin şi Zaharia Gabriela Rodica, fosta femeie de serviciu a tatălui său de la Madrid, cu care Paltin trăieşte ilegal de trei ani, au fost denunţaţi în Madrid pentru abuz, fraudă şi vânzarea ilegală a proprietăţilor tatălui său, principele Elias Ilie Sturdza, recuperate şi vândute fără ştirea acestuia. Denunţurile au fost înregistrate de către avocaţii principelui Ilie, la Tribunalul din Madrid.”

Gelu nu se lasă

"Tatăl meu şi Gelu Voican s-au folosit de o procură pe care au scos-o prin şantaj şi sub presiune, dar a fost revocată apoi de bunicul meu”, a completat prinţul Michael Andrew Sturdza, care a angajat o firmă de pază şi protecţie pentru domeniul de la Salcea. „Gelu Voican este văr cu tata şi nu înţeleg de ce nu se ştie asta. Gelu a folosit, când era în FSN, tactici de reprimare copiate de la legionarii români din Spania, al căror simpatizant era. Bunicul meu a fost primarul legionar al Iaşului, dar a fugit în Madrid după rebeliunea contra lui Antonescu. Îmi este frică de Gelu Voican, că îmi poate întinde o capcană insinuând că sunt dependent de droguri sau traficant, şi aşa m-ar putea descalifica din foaia de bord a moştenitorilor de ipso facto”.
Miza: una dintre cele mai mari averi din România
În joc se află una dintre averile cele mai mari din România. Miza scandalului este un castel înconjurat de zece hectare de teren, proprietate a familiei Sturdza, în oraşul sucevean Salcea, plus retrocedarea a 50 de mii de hectare de pădure în Bucovina. Domeniul a aparţinut Luciei Băleanu, mama soţiei lui Elias Ilie Vlad Sturdza, şi a fost naţionalizat în 1949 de comunişti.
Familia Sturdza, originară din Moldova, are rădăcini din secolul al XV-lea. Potrivit specialiştilor, istoria familiei Sturdza se confundă cu istoria Moldovei din veacurile XVIII-XIX şi apoi cu cea a României moderne.

De 500 de ani

În decursul celor aproape 500 de ani de existenţă, familia Sturdza s-a înrudit cu mari familii româneşti, printre care Paladi, Ghica, Catargiu, Rosetti, Mavrocordat, Cantacuzino, Moruzi, Beldiman, Cuza, Carp şi Brătianu. Printre marile familii europene cu care s-au înrudit sturdzeştii se numără: Obolensky, Gagarin şi Gorceakov din Rusia, familia regală sârbă şi familia Edling din Prusia. La începutul sec. XVIII s-a produs despărţirea între cele două ramuri ale familiei: cea majoră, care porneşte din Ioan C. Sturdza (mare vornic, vel vornic) şi cea cadetă, din Sandu Sturdza. În timpul comunismului, unii membri ai familiei Sturdza au plecat din ţară, iar cei rămaşi acasă au suportat calvarul puşcăriilor comuniste.

Genealogia familiei Sturdza


SANDU (1660-1718) - Mare Cupar, căsătorit cu principesa Paraschiva Catargi (1702)
VASILE - Mare Paharnic (1751), căs. cu Ileana Costachi (1718)
CONSTANTIN de Bârlad - Mare Spătar, căs. cu Ecaterina Cantacuzino (1771)
CONSTANTIN (Solomon) - Mare Postelnic, ministru, căs. cu Raluca Manu
VASILE (1810-1882) - Vornic (1858), preşedinte al Curţii de Casaţie (1866), căs. cu Zulnie Negri
RUDOLF (Radu) - Consul general la Constantinopole, căs. cu Maria Jora
MIHAIL (1885-1980) - Ministru de Externe (1940), căs. cu Zoe Mavrocordat
ILIE VLAD (1916), căs. cu Felicia Avramescu
PALTIN (1944), căs. cu Cornelia Gheorghiu
MIHAI ANDREW (1980)

- Cornelia Sturdza este preşedintele Comitetului pentru Drepturile Femeilor din Comunitatea Românilor din Spania.

Cornelia Sturdza are dublă naţionalitate - română şi americană - şi deţine un certificat de naţionalitate română eliberat de Consulatul României Madrid cu nr. 3295 - C4112.

Cornelia Sturdza are un Master în Urbanism prin prestigioasa University of Pennsylvania (1978), Philadelphia, şi un Master în Library and Information Science de la Florida State University (1972).

Teza sa de Master în Urbanism, susţinută în America de Sud (Venezuela), are ca subiect planificarea oraşului Ciudad Guayana. Cornelia Sturdza a lucrat în mediul academic, la Rowan University (New Jersey) şi Florida International University (Miami). A participat la proiecte de dezvoltare regională în Chester County (Pennsylvania) - l976-78, Bucharest Urban Renewal - l994, Philadelphia Foundation for Architecture - 1995 şi a susţinut conferinţe despre Iberia Meridional - Andalucia (Spania) în Miami, Florida, în asociere cu Consulatul Spaniei din Miami, Florida International University şi Institutul Cubano-American, în Coral Gables, Florida - 1992-1993.
• Problemele legate de respectarea Drepturilor Femeii sunt parte integrantă a organizării comunităţilor din toate ţările, pentru educarea şi integrarea femeilor într-o democraţie activă participativă la nivel urban şi regional şi coordonată pe baza Drepturilor Omului la nivel internaţional.

Cornelia Sturdza doreşte ca, odată ce va fi europarlamentar, să modifice legile ce încalcă flagrant drepturile femeii. Acestea sunt:
1. Legea care a permis anul trecut să fie arestate două femei de peste 80 de ani pentru fapte civile. Amnesty International a protestat.
2. Legea divorţului - care dă dreptul bărbatului să-l obţină „in absentia”, fără niciun fel de compensaţie, după 20, 30 sau 40 de ani de căsătorie, şi să lase în stradă mii de femei muritoare de foame.
3. Accesul la justiţie este împiedicat prin impunerea de taxe din partea instanţelor, pentru a putea depune un dosar (de exemplu, în cazul neplătirii prealabile a taxelor de timbru, o femeie fără niciun mijloc material nu poate să-şi reclame drepturile. Este un cerc vicios din care nu există ieşire. Vinovaţii mint şi ascund, iar victimele nu au de unde să producă dovezile cerute (exemplu: o femeie casnică nu poate să demonstreze că nu ea a manipulat conturile familiei).
4. Accesul la justiţie este împiedicat şi prin procedurile complicate prin care vinovaţii scapă sau sunt scăpaţi, iar victimele plătesc, rămânând şi cu trauma teribilă a unui proces şi cu pierderile materiale.

Back To Top