Secretara Primăriei Păulești nu a dat aviz de legalitate pe un proiect de hotărâre inițiat de primarul Sandu Tudor în care acesta dorea, nici mai mult nici mai puțin, decât anularea unui contract de concesiune valabil, în baza căruia un investitor din Păulești a băgat sume importante de bani.
Investitorul spune că, în cazul rezilierii concesiunii, contractul prevede ca primăria să îl despăgubească pentru investițiile făcute.
Pe de altă parte, primarul Păuleștiului vrea să îl lase pe om fără bunul construit fără să îl despăgubească. Mai mult, edilul și-ar fi exprimat dorința de a cere și despăgubiri!
„De ce face asta? pentru că așa vrea el" - așa mi-a răspuns odată în biroul său, spune omul de afaceri.
Vă povesteam, zilele trecute, despre scandalul de la Păulești, unde primarul comunei este în conflict deschis cu mai multe societăți comerciale.
Reprezentanții acestor societăți susțin că primarul abuzează de poziția pe care o ocupă în cadrul administrației locale, interpretând legea după bunul plac. Așa cum spuneam în textul de AICI, la Păulești primăria nu e partenera contribuabilului, ci devine dușmanul numărul unu al acestuia.
Pe de altă parte, primarul susține în fața comunității că investitorii nu își respectă obligațiile contractuale cu administrația locală în ceea ce privește contractele de concesiune.
Persoana în cauză, însă, este cu datoriile la zi către primărie. Cu toate acestea, primarul dă dispoziții prin care interzice eliberarea certificatelor fiscale către firmele de pe raza localității care au „litigii" cu administrația locală.
Unul dintre investitorii din comună a pierdut un contract important din cauza acestui blocaj, nereușind să construiască o fabrică la care urma să se asocieze cu niște străini. Străinii au plecat, Păuleștiul a rămas pe loc. La fel și primarul.
După ce am semnalat în ziar situația de fapt, în care se dorea anularea contractului de concesiune despre care aminteam, primarul s-a răzgândit, mai ales după ce secretara primăriei a dat aviz de nelegalitate pe proiectul de hotărâre al edilului. În cadrul ședinței, proiectul nu a mai fost supus ordinii de zi.
Din discuțiile derulate în cadrul CL Păulești, s-a ajuns la concluzia că speța „mai trebuie studiată”, dar că pot exista și alte soluții, unul dintre consilieri propunând ca administrația locală să achiziționeze clădirea construită de investitor pe terenul concesionat de la primărie.
Revenim cu amănunte