La Ploiești a început o campanie de recuperare la vaccinare a copiilor care nu au fost imunizați împotriva rujeolei și care nu sunt prinși în evidențele medicilor de familie.
Răspândirea bolii în acest tip de comunități a făcut ravagii în mai multe județe din vestul țării și a dus la declararea epidemiei care a speriat întreaga Europă. Aproximativ 2.000 de copii din Ploiești, care nu se află în evidențele medicilor de familie, vor fi vaccinați, printr-o campanie derulată de administrația locală, ca răspuns la demersurile comune ale Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne. "Primăria Ploieşti prin structurile abilitate, ASSC, mediatori rromi, cabinete de medicină şcolară şi Poliţia Locală Ploieşti, participă la campania de vaccinare antirujeolică dispusă de Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerului Afacerilor Interne. În cadrul acestei campanii sunt vizaţi aproximativ 2000 de copii, care nu se află în evidenţele medicilor de familie din municipiul Ploieşti", se arată într-un comunicat al Primăriei.
Joi, în Bariera București a avut loc o acţiune de informare a familiilor, cu privire la vaccinarea antirujeolică, iar vineri, între orele 11.00 și 13.00, copiii vor fi vaccinaţi la Colegiul Tehnologic "1 Mai".
"Municipalitatea solicită părinţilor să acorde sprijinul necesar cadrelor medicale în vederea bunei desfăşurări a campaniei de vaccinare antirujeolică" este apelul lansat de administrația ploieșteană.
În mod obișnuit, vaccinul ROR, care face parte din schema națională de imunizare, trebuie administrat la 12 luni și șase ani, iar în contextul epidemiei vârsta primei administrări a fost cocborâtă până la 9 luni. Cu toate acestea, rata de vaccinare rpmâne foarte scăzută, din cauza unui puternic curent de opinii dezvoltat în mediul on-line, pe de-o parte, corelat și cu criza de vaccinuri din țara noastră.