Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri locale

Vineri, pe 25 octombrie, se împlinesc 98 de ani de la ziua în care avea să vadă pentru prima dată lumina Mihai I, cel care avea să fie ultimul rege al românilor.

 

„În 2008 am avut bucuria de-ai înmâna Regelui Mihai I o copie a certificatului de naștere făcut dispărut de cei care i-au îngrădit revenirea în țară. Vă simțim lipsa, Majestate! Ați rămas un model de tărie și leadership pentru noi!” își amintește Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia. Aici, în castelul Foișor, pe 25 octombrie venea pe lume Mihai I, fiul viitorului Rege Carol al II-lea și al viitoarei Regine Elena, nepotul Regelui Ferdinand I și al Reginei Maria

"Anul una mie nouă sute două zeci și unu, luna Octombrie, ziua două zeci și şease, orele optu spre zece. Noi, Mihail Antonescu, Ministrul Justiției, îndeplinind atribuțiunile de Ofițer al starei Civile, pentru familia Regală, asistat de D-l. Constantin Romano, Secretarul General al Ministerului Justiției – potrivit art.1 din statutul actelor stării civile ale membrilor familiei Domnitoare, anexat la legea promulgată cu Decretul Regal nr.3646 din 30 August 1920, în urma înștiințări ce ni s-a făcut că Alteța Sa Regală Principesa Elena a României, soția Alteței Sale Regale Principele Carol, moștenitorul tronului României, a născut în Castelul Foișor, din Comuna Sinaia,Județul Prahova, un copil de sex masculin, ne-am transportat, după cererea Alteței Sale Regale Principele Carol, la zisul Castel, unde domiciliază și unde Alteța Sa ne-a înfățișat un copil de sex masculin căruia Alteța Sa Regală Principesa Elena a României îi dăduse naștere.

Domnul Doctor profesor C. Louros, care a asistat la naștere ne-a declarat că Copilul a fost născut în ziua de Marți două zeci și cinci Octombrie anul una mie nouă sute două zeci și unu, la orele nouă spre zece și patru zeci minute.

Constatăm dar nașterea copilului de sex masculin, născut la data și ora mai sus arătată, fiul Alteței Sale Regale Principele Carol, Moștenitorul Tronului României, de ani 28 și al Alteței Sale Regale Principesa Elena a României, soția sa, de ani 24, după declarațiunea făcută de tatăl său Alteța Sa Regală Principele Carol, care i-a dat numele de Mihai.-

După toate acestea am încheiat acest act de naștere la zisul Castel.

Martor fiind:

  1. Domnul General Alexandru Averescu, Președinte al Consiliului de Miniștri, de ani 62, domiciliat în București strada Cantacuzino, No.19
  2. Dl Nicolae Mișu, Ministrul Casei Regale, de ani 63, domiciliat în București str. Palatului 1" se arată în documentul care consemna nașterea viitorului rege.

O copie a certificatului este expusă și astăzi, în Muzeul orașului Sinaia – Castelul Știrbey.

Cu prilejul acestei zile, Familia Regală a României a organizat o serie de evenimente. Astăzi, de exemplu, Fundația Regală Margareta a României organizează, ca în fiecare an, concertul de la Ateneul Român de ziua de naștere a Regelui Mihai I. Concertul are scop caritabil și este consacrat strângerii de fonduri pentru programul  "Tinere Talente". În cadrul galei vor evolua soprana Cellia Costea și tenorul Teodor Ilincăi, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret.

Tot vineri, pe 25 octombrie, într-o ceremonie organizată la în Sala Tronului de la Palatul Regal, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu acordă Regele Mihai I și Regina Ana, destinate, în mod simbolic studenților Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și, respectiv, studenților Universității Agrare de Stat din Moldova. Vor primi primele Burse Regele Mihai I și Regina Ana doi studenți și două studente aparținând celor două universități.

Bursele Regale continuă astfel tradiția de sprijinire și încurajare a educației naționale de către Coroana Română și vor fi împărțite egal între București și Chișinău. În urmă cu mai mulți ani, au fost instituite, tot de Custodele Coroanei și de Principele Radu, Bursele Regele Carol I și Regina Elisabeta (oferite anual la București studenților Academiei de Studii Economice) și Bursele Regele Ferdinand I și Regina Maria (oferite anual la Chișinău studenților Universității Academiei de Științe).

Regele Mihai I, ultimul monarh al României, s-a stins din viață pe 5 decembrie 2017, la Aubonne, în Elveția.

Back To Top