Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

regizor mihai vasile
Categorie: Știri locale

Mihai Vasile, profesor de artă dramatică, regizor, actor, scenograf, artist plastic și fotograf de artă a primit, joi, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

“Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești i-a fost decernat domnului Mihai Vasile în semn de prețuire pentru inițiativele sale în municipiul nostru, pline de pasiune, har și dragoste pentru cultură.

Profesorul Mihai Vasile este fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos, locul de unde destinele artistice ale multora dintre cei care au îmbrățișat această profesie și-au tras seva. A pictat și a surprins, pe filme fotografice, crâmpeie de viață, de suflet, de simțire.

A organizat zeci și zeci de expoziții, în țară și străinătate, bucurându-se și împărtășind bucurie cu cei care au venit să îi admire creația.

Dar, mai presus de toate, l-a iubit pe Nichita. Și, din dragoste pentru Nichita, a inițiat, alături de un grup de tineri intelectuali – Constantin Hârlav, Ioan Dan Nicolescu și Florin Dochia, la doar un an de la trecerea Poetului în neființă, un Festival al artelor – «Nichita la Echinocțiu», festival care, grație tenacității sale, dăinuie și astăzi.

A obţinut numeroase premii şi distincţii pentru unele dintre spectacolele, filmele sau acţiunile sale artistice. Între anii 2000 şi 2006 a fost redactorul-şef al publicaţiilor Atelier 21, Orpheus, iar, între anii 2012-2014, redactorul-şef al revistei Labirint.

VEZI ȘI: CULTURĂ. Gravură contemporană la Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus”

De-a lungul a peste 40 de ani, a pus în scenă spectacole care s-au identificat cu creativitatea, expresivitatea și harul său. Într-o perioadă în care libertatea de exprimare era îngrădită, activitățile sale au fost ca o gură de oxigen pentru cei care, căutându-se pe sine, se regăseau și aflau răspunsuri la întrebări pe care nu îndrăzneau să le pună, în acele vremuri, decât lor înșiși”, enumeră reprezentanții Primăriei Ploiești câteva dintre realizările noului cetățean de onoare al municipiului.

Daniel Nicodim: “Fenomenul de la Ploiești este, cel mai probabil, chiar regizorul Mihai Vasile”

Viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim, spune despre regizorul Mihai Vasile că, prin admirabila sa carieră, a devenit „un simbol și un reper al lumii teatrale la nivel național”, titlul de Cetățean de Onoare fiindu-i conferit „pentru curajul de a explora neobosit, cu inspirație și impecabilă naturalețe, noi teritorii artistice și conceptuale” și “pentru pasiunea care l-a făcut să nu înceteze să creeze, să inoveze și să testeze căi ale libertății, asumându-și o viziune unică, o misiune de permanent pionierat în teatrul românesc și o perspectivă mereu limpede asupra celor ce încă nu sunt, dar care ar fi putut să fie”. 

„Fenomenul de la Ploiești este, cel mai probabil, chiar regizorul Mihai Vasile, deși formula desemna cândva un laborator de creație în care un lider rebel, alături de artiști cu rădăcini și structuri diferite, au experimentat limbaje de expresie surprinzătoare. Regizor, actor, scenograf, artist plastic și profesor de artă dramatică, fondator al Teatrului Equinox și al Centrului Dramatic Mythos Ploiești. A pus în oricare vis o promisiune de excelență, fie că a fost vorba de poeme şi eseuri cinematografice delicate sau de filme documentare, opere care nu au încetat să vorbească despre natura unui autor dornic să extragă esențe, să îndepărteze surplusuri, să găsească sensul. Fiecare dintre cele 150 de spectacole pe care le-a reunit până acum în impresionantul său palmares este o cercetare asupra spațiului, a timpului și a condiției umane. De la teatru, la teatru de gest sau teatru de imagine, până la dans. A publicat studii, eseuri sau lucrări de cercetare și și-a asumat, cu pasiune și responsabilitate, misiunea de profesor.

Toate aceste roluri i-au stabilit o reputație de necontestat în lumea mare a idealiștilor și a vizionarilor, care urmăresc neobosit idei pentru a reinventa necontenit realul. Pe care îl oferă apoi celorlalți, de fiecare dată ca pe un loc mai bun”, a mai declarat Daniel Nicodim.

Foto: Facebook/ Emilia Vasile

Back To Top