Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

incendii vegetație
Categorie: Știri locale

Autoritățile din Prahova au lansat un nou apel către populație, în urma numărului mare de incendii de vegetație înregistrate, de la încălzirea vremii, la nivelul județului. Mesajul acestora vine la doar câteva zile după ce un om și-a pierdut viața, într-un astfel de incident. Până acum, pompierii au avut, în Prahova, aproape 650 de asemenea intervenții.

Într-o conferință de presă derulată luni, la care au participat inspectorul șef al ISU Prahova, lt. col. Alexandru Muscalu, și subprefectul Emil Drăgănescu, cei doi au făcut referire la situația gravă, demonstrată și de faptul că, în acest moment, județul se află pe primul loc la nivel național, după numărul de incendii de vegetație.

VEZI ȘI: Peste 600 de incendii de vegetație, în Prahova, de la începutul anului! Încep controalele

În perioada 1 ianuarie – 23 martie, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină în 645 de cazuri de arderi necontrolate. În weekend-ul care s-a încheiat au fost, de asemenea, nu mai puțin de 72 astfel de solicitări. “Arderile necontrolate de vegetație uscată produse în luna martie au afectat o suprafață impresionantă, de 3329 de hectare, la nivelul județul Prahova. Au fost 529 de intervenții la domeniul public al statului, cu o suprafață de aproximativ 2600 de hectare”, a punctat inspectorul șef al ISU Prahova.

Potrivit statisticilor întocmite la nivelul instituției, cele mai multe astfel de incendii se produc în zilele de weekend, iar trei sferturi dintre intervenții au avut loc în mediul rural.

În timp ce, la nivelul județului, au fost demarate controale, care vor viza în special zonele unde s-au produs arderi necontrolate, pompierii pun accent și pe actvitatea de prevenție, sub forma acțiunilor de patrulă. Practic, aceștia merg în localități și transmit mesaje audio de informare a cetățenilor cu privire la efectele negative ale acestor incendieri. Campania ISU, dar și verificările vor continua atât cât va fi necesar, dar, au atrs atenția cei doi oficiali, fiecare nou incendiu de vegetație reprezintă un pericol pentru bunurile oamenilor și viețile acestora.

Din păcate, chiar acum două zile, la Posești, un bărbat de 51 de ani și-a pierdut viața după ce a fost surprins de un incendiu de vegetație.

Pompierii atrag atenția că, potrivit legislației în vigoare, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere sunt obligatorii obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului și a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor de apărare împotriva incendiilor. Amenzile pentru încălcarea acestor reguli, precum și pentru lipsa de reacție a celor aflați în apropierea unui incendiu de vegetație, în scopul stingerii acestuia, se sancționează cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei. În plus, pentru evenimentele soldate cu pagube sau victime se deschid anchete penale. Cu toate acestea, iată că zilnic au loc zeci de arderi necontrolate. Oamenii ignoră pericolul, dar și sancțiunile, întrucât rareori vinovații ajung să fie depistați și trași la răspundere.

Back To Top