Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

codruta kovesiDirecţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi-a prezentat, joi, Raportul anual de activitate pe anul 2015. La eveniment au participat şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Dacian Cioloş. „Înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului şef al DNA", a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

Declarații Laura Codruţa Kovesi:

În analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre la înfiinţarea instituţiei. Anul acesta rezultate sunt mult mai mari. Anul trecut au fost trimişi în judecată de 5 ori mai mulţi miniştri şi parlamentari decât în 2013: un prim-ministru, 5 miniştri, 16 deputaţi şi 5 senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigaţi de DNA într-un an. Am instituit măsuri asiguratorii de aproape jumătate de miliard de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la înfiinţarea DNA. Rezultate obţinute de DNA ne obligă să lansăm şi o discuţie despre necesara reformă a statului în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea corupţie.

Este bine că avem în fiecare an tot mai mulţi inculpaţi pentru corupţie? Este bine că în fiecare an avem tot mai mulţi condamnaţi pentru corupţie? Răspunsul trebuie să îl dea societatea. Dosarele aflate în lucru la DNA ne arată însă că nu am prins toţi corupţii. Rezultatele noastre demonstrează că existe vulnerabilităţi majore care pun în pericol buna funcţionare a societăţii. Corupţia are efecte dramatice şi se manifestă prin aceleaşi acţiuni repetitive. În urma unor măsuri clare de prevenire şi control tipologia faptelor investigate şi mecanismele care au permis săvârşirea faptelor se repetă.

Există sectoare în domeniul achiziţiilor publice în care corupţia este generalizată. De multe ori, atribuirea contractelor sau plăţile aferente contractelor sunt condiţionate de primirea unor sume de bani mascate prin înţelegeri frauduloase sau contracte fictive. Faptele de corupţie au efecte directe asupra noastră, a tuturor. În multe cazuri sumele care se dau mită funcţionarilor sunt obţinute prin evaziune fiscală, delapidare sau alte infracţiuni. Astfel, banii care ar fi trebuit să ajungă la salarii sau pentru investiţii publice intră în buzunarele funcţionarilor corupţi. Există sectoare în domeniul achiziţiilor publice în care corupţia este generalizată.

De multe ori, atribuirea contractelor sau plăţile aferente contractelor sunt condiţionate de primirea unor sume de bani mascate prin înţelegeri frauduloase sau contracte fictive. Corupţia se reflectă în calitatea şi preţul serviciilor de care beneficiază cetăţenii. Cetăţenii sunt afectaţi de calitatea drumurilor când recepţia lucrării se face plătind mită.

Cetăţenii plătesc un preţ mai mare când se dă mită pentru punerea pe piaţă a medicamentelor. În dosarele trimise în judecată banii daţi mită au fost de 431 de milioane euro. O sumă comparabilă cu bugetul prevăzut pentru cofinanţarea programului de autostrăzi pentru anii 2016, 2017 şi 2018. Unii condamnaţi nu execută întreaga pedeapsă dată de judecători. Unii sunt eliberaţi condţionat fără a fi recuperat prejudiciul sau folosid tertipuri adminsitrative. Astfel de situaţii duc treptat la o lipsă de încredere în instituţii. Am trecut un an greu. în care datorită anchetelor noastre am fost atacaţi în mod constant.

S-a încercat şi se încearcă modificarea procedurilor şi a posibilităţilor de investigare. Munca noastră i-a neliniştit pe mulţi dintre cei care se credeau de neatins şi i-a deranjat pe cei care credeau că funcţia e o garanţie a intangibilităţii.

În această luptă am avut alături de noi cel mai important aliat: cetăţenii. Fără ei, munca noastră nu ar fi fost posibilă. Sunt mii de oameni alături de noi, care vor o societate clădită pe corectitudine. Sunt acei oameni oneşti care în urmă cu câteva luni au strigat în stradă „Corupţia ucide". Această conştientizare a societăţii e cea care ne ajută cel mai mult împotriva corupţiei.

În dosarele DNA în care s-au pronunţat hotărâri definitive în anul 2015 statul român are de recuperat aproape 200 milioane euro. Această sumă ar trebui să intre efectiv în bugetul statului dacă ea va fi executată de organele fiscale. Aşa cum am mai susţinut este important ca hotărârile judecătoreşti definitive să fie executate efectiv. Doar aşa scopul pedepsei poate fi atins. Să nu uităm că aceste sume aparţin de drept bugetului de stat şi trebuie să fie utilizate în folosul societăţii.

Back To Top