La numai câteva zile după ce fusese declarat nevinovat, de instanţă, în dosarul în care fusese trimis în judecată alături de Mitică Dragomir, Mircea Sandu este cercetat într-un nou dosar. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal este suspectat că ar fi primit o sumă colosală din partea unei firme de avocatură pentru a încheia un contract bănos între FRF şi respectiva societate. Ancheta o vizează şi pe soţia acestuia, care ar fi intermediat mita, potrivit anchetatorilor.
Mircea Sandu, fostul preşedinte, ani întregi, al FRF, a fost audiat marţi dimineaţă la sediuL Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La ieşire, avocatul acestuia a precizat că Sandu are calitatea de suspect în acest nou dosar penal.
La scurt timp, DNA a transmis mai multe lămuriri cu privire la această anchetă.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții Mircea Sandu, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și spălare de bani, și Elisabeta Sandu, soția acestuia, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani.
"Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale, Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale", se arată în comunicatul DNA.