Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Cadrul legal al asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) a fost schimbat pentru a doua oară în mai puțin de un an de zile. Din această săptămână sunt în vigoare noi reglementări, unele dintre ele reguli importante de care toți proprietarii de mașini trebuie să afle, mai ales că sunt în avantajul lor.

 

Șoferii au acum libertatea să aleagă orice service auto în care să-și repare mașina, fără să se mai lovească de refuzul asigurătorului RCA sau al chiar al service-ului. Contractele încheiate de acum înainte trebuie să cuprindă obligatoriu această clauză, care le dă dreptul șoferilor să-și aleagă liber orice service auto doresc pentru repararea mașinilor avariate. regula se referă doar la service-urile care funcționează legal, iar o prevedere de acest gen exista și până acum, dar nicio altă prevedere nu garanta respectarea acestui drept al șoferului, potrivit avocatnet.ro. "Contractul RCA dă dreptul persoanei prejudiciate, în cazul producerii unui prejudiciu, să se poată adresa pentru efectuarea reparației oricărei unități reparatoare auto, în condițiile legii, fără nicio restricție sau constrângere din partea asigurătorului RCA sau a unității reparatoare auto, care ar putea să-i influențeze opțiunea", scrie cum în legea care precizează și că acesta "va cuprinde o clauză potrivit căreia, în cazul producerii unei daune, persoana prejudiciată să se poată adresa pentru efectuarea reparației oricărui operator economic care desfășoară activități de reparații ale autovehiculelor, în condițiile legii, fără nicio restricție sau constrângere care ar putea să-i influențeze opțiunea".
O altă modificarea importantă se referă la faptul că asiguratul poate cere suspendarea contractului de asigurare RCA, dar pentru asta este obligat, de acum, să depună plăcuțele cu numărul de înmatriculare la autoritatea emitentă. "Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulaţie al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizării vehiculului, cu obligaţia depunerii plăcuţelor de înmatriculare/înregistrare la autoritatea care le-a eliberat", potrivit Legii nr. 132/2017. Cei care nu țin vehiculul într-un spațiu privat pe perioada suspendării contractului RCA riscă o amendă de la 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare.
Referitor la soluționarea cererilor de despăgubire, Legea nr. 132/2017 a venit cu o schimbare semnificativă față de regulile vechi, în sensul că asigurătorii RCA trebuie să dea un răspuns ferm în 30 de zile de la data la care cererile de despăgubire sunt înaintate de asigurați. Până acum, soluționarea se făcea se făcea în 30 de zile de la data înaintării cererii, dar nu mai târziu de trei luni de la data avizării daunei, scrie avocatnet.ro.
Printre schimbările aduse de noua lege se mai numără:
- introducerea categoriei asiguratului cu risc ridicat; persoanele astfel încadrate obțin oferta de asigurare de la Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România și sunt alocate asigurător RCA pentru încheierea contractului de asigurare;
- folosirea de piese contrafăcute de către service-urile auto este faptă pentru care se pot aplica pedepse penale;
- compensarea directă devine decontare directă, un serviciu auxiliar de gestionare a daunelor, ce este ofertat obligatoriu de către asigurătorii RCA, dar a cărui achiziție este opțională pentru asigurați.

Back To Top