Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au acordat marţi raport favorabil bugetului Serviciului Român de Informaţii aprobând o diminuare cu 150 de milioane de lei faţă de forma transmisă de Guvern în Legislativ. Generalul George Voinescu, adjunct al directorului SRI, susține că aceasta este sinonimă cu "despre diminuarea capacităţii statului Român de a răspunde ameninţărilor" și că "nu vom mai putea spune că România este un stat sigur pentru că nu are bani să fie un stat sigur".

 

Decizia privind diminuarea bugetului  SRI a fost luată, în comisii, cu 20 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă". Reducerea de 150 de milioane de lei înseamnă, în mare parte, diminuarea bugetului la capitolul "Ordine publică şi siguranţă naţională" (-140.000.000 lei).

Comisiile de buget-finanţe au respins amendamentul privind diminuarea bugetului SRI cu suma de 295.000.000 de lei de la capitolul "Ordine publică şi siguranţă naţională".

Bugetul propus pentru Serviciul Român de Informaţii în 2019 în forma transmisă Parlamentului de către Guvern este de peste 2,4 miliarde lei, în creştere cu 4,82% faţă de execuţia preliminată din 2018, scrie Agerpres, menționând că sumele alocate SRI, SIE şi SPP au fost propuse a fi diminuate luni în Comisiile de buget-finanţe în total cu 525 de milioane de lei, sumă cu care au fost suplimentate bugetele Ministerului Sănătăţii şi CNAS. Potrivit amendamentelor aprobate luni pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, reducerea pentru SRI era de 445 de milioane de lei. Corelarea dintre bugetele instituţiilor urmează să fie realizată ulterior.

Generalul George Voinescu, adjunct al directorului SRI, a declarat că diminuarea bugetului serviciului este sinonimă cu diminuarea capacităţii operaţionale a instituţiei şi a atras atenţia că situaţia a luat o turnură alarmantă.

"Nu vorbim de diminuarea bugetului, vorbim despre diminuarea capacităţii statului Român de a răspunde ameninţărilor cu care ne confruntăm în această perioadă. În momentul de faţă apreciez că s-a trecut de linia roşie, că punem în pericol securitatea naţională. Aprobarea bugetului pe coordonatele actuale anulează multe dintre acţiunile serviciului, iar o eventuala revenire ne va costa şi mai mulţi bani. În contextul de faţă, nu vom mai putea spune că România este un stat sigur pentru că nu are bani să fie un stat sigur. Am încredere (...) că m-am făcut înţeles, că putem conştientiza cu toţii pericolul în care ne aflăm şi că la finalul acestor zile se vor lua deciziile cele mai corecte şi cele mai înţelepte", a declarat generalul George Voinescu, la dezbaterile pe bugetul SRI din Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului, notează Agerpres.

"Mărturisesc că este pentru prima oară în cariera mea când mă confrunt cu un buget total nesustenabil. Serviciul a avut şi are toată înţelegerea pentru contextul economic în care ne aflăm, iar atunci când a trebuit să facă sacrificii nu a ezitat să o facă. Dar din păcate pentru cifrele actuale serviciul nu are nicio soluţie. Am prezentat aseară cum era în prima fază bugetul instituţiei, unde cheltuielile de personal reprezentau aproape 84%, toate ca urmare a modificărilor legislative produse în anul 2018. Este o percepţie eronată, generalizată în spaţiul public, o percepţie pe care regretabil nimeni nu se grăbeşte să o corecteze", a spus adjunctul directorului SRI, potrivit sursei citate.El a precizat că o scădere suplimentară cu 445.000.000 a sumelor alocate serviciului înseamnă blocajul efectiv al activităţii serviciului. "Înseamnă că nu vom avea salariile sau fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor pe patru luni de zile, înseamnă că nu vom avea asigurate pentru o perioadă de trei luni fondurile plăţii facturilor la utilităţi, cheltuielile operative ale serviciului cele cuprinse în planul de cooperare precum şi alte cheltuieli de funcţionare. Înseamnă amânarea termenelor de finalizare sau blocarea tuturor proiectelor investiţionale iniţiate", a explicat Voinescu, potrivit sursei citate.

Adjunctul directorului SRI a spus că restricţiile bugetare nu fac altceva decât să încetinească şi să slăbească activitatea de culegere de informaţii prin amânarea unor proiecte vitale, stagnarea celor în derulare sau restrângerea artificială a planului de măsuri propuse pentru anul 2019.

Back To Top