Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Ministrul Sănătății interzice exportul paralel pentru un număr mare de medicamente, pentru o perioadă de șase luni. Este vorba despre substanțe folosite pentru pacienți cu boli grave, iar decizia a fost luată pentru a se evita o criză pe piața din țara noastră. Numai că hotărârea autorităților ar putea declanșa o procedură de infringement din partea Comisiei Europene.

 

Ministrul, Sorina Pintea a precizat că va cere suspendarea exporturile paralele pentru o perioadă de șase luni, până în martie 2020 a unui număr de 125 de citostatice și 47 de supresoare cu un mare risc de discontinuitate în aprovizionare. Ministrul a anunțat decizia deși ordinul prin care este introdusa măsura abia a fost lansat astăzi în dezbatere publică și încă nu a fost postat în transparență decizională pe site-ul ministerului. Sorina Pintea a mai precizat că ministerul a luat această măsură extremă ”în urma notificărilor primite de la Agenția Națională a Medicamentului și de la specialiștii din spitale și pacienți”, scrie 360medical.ro, atrăgând atenția că hotărârea poate duce la declanșarea unei proceduri de infringement din partea Comisiei Europene.

„Documentul reglementează măsura de suspendare pentru o perioadă de 6 luni, până în 31 martie 2020, a distribuției în afara teritoriului României pentru un număr limitate de medicamente cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare. Este vorba de 125 de citostatice și 47 de imunosupresoare vitale pentru asigurarea tratamentului pacienților cu afecțiuni oncologice și a celor transplantați. Decizia Ministerului Sănătății a fost luată ca urmare a notificării venite din partea specialiștilor din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, instituția cu atribuții în monitorizarea și supravegherea pieței medicamentului, care au primit o serie de sesizări din partea pacienților și specialiștilor privind lipsa acestor medicamente necesare tratamentului pacienților cu cancer sau a celor care au făcut transplant. Ca ministru nu pot să ignor semnalele și trebuie să folosesc toate pârghiile pe care le am. Nu putem să stăm să ne uităm cum pacienții sunt lipsiți de aceste medicamente și sunt trimiși în străinătate să le cumpere la un preț dublu sau triplu”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea, potrivit dcmedical.ro.

Sursa citată spune că pe lista medicamentelor pentru care vi fi interzis exportul se află carboplatin (folosit, printre aletele, în cancer ovarian, cancer pulmonar cu celule mici și neuroblastom), rituximab (limfom non-Hodgkin, leucemie limfocitară cronică, artrită reumatoidă, granulomatoză cu poliangiită, purpură trombocitopenică idiopatică, pemphigus vulgaris, miastenia gravis și ulcere mucocutane pozitive cu virusul Epstein-Barr), bleomicină (limfom Hodgkin și non-Hodgkin, cancer testicular, cancer ovarian și de col uterin, printre altele), cisplatin (cancer testicular, ovarian, cervical, de sân, de vezică urinară, esofagian, pulmonar, mezoteliom, neuroblastom și epiteliom scuamo-celular de cap și gât), docetaxel (cancer de sân, de cap și de gât, de stomac, de prostată și cancer pulmonar cu celule mici), temodal (glioblastomul multiform și astrocitomul anaplazic, inclusiv la copii) și metotrexat (imunosupresiv folosit, printre altele, în leucemie limfatică acută, psoriazis, artrită reumatoidă, boala Crohn).

Back To Top