Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Senatul României a aprobat, în calitate de for decizional, modificarea articolului 66 dn Legea educației, stabilind astfel un număr mediu de ore pentru fiecare ciclu al învățământului preuniversitar. Măsura, susține deja sindicaliștii, va avea un impact uriaș, urmând să ducă la dispariția a până la 20.000 de norme.

 

Modificarea se referă la o medie de 20 de ore în învățământul primar, 25 de ore în învățământul gimnazial și 30 de ore pe săptămână în învățământul liceal.

"Trebuie precizat că acest proiect a fost trimis spre reanalizare de către Administrația Prezidențială pe 3 ianuarie 2018, pentru mai multe motive, printre care și cel legat de faptul că ... «modificarea normelor didactice aferente încadrărilor personalului didactic din învățământul preuniversitar necesită o evaluare prealabilă a impactului asupra resursei umane din educație». Dacă această modificare va fi transpusă în Legea educației naționale  vom vorbi despre reduceri de 15.000 - 20.000 de norme. Nu putem evalua beneficiul elevilor, în lipsa unui studiu de impact, dar avem certitudinea unor disponibilizări masive în învățământul preuniversitar din România", au transmis deja reprezentanții USLIP Iași.

"Ne exprimăm convingerea că viitorul Guvern, indiferent de culoarea politică, va corecta această modificare ce afectează profilul de formare, conținuturile educaționale, modalitățile de predare - învățare și evaluare și încadrarea cu personal, modificarea planurilor cadru, a programelor școlare și a manualelor școlare", au mai precizat sindicaliștii din cadrul USLIP Iași.

În prezent, legea prevede între 19 și 22 de ore pe săptămână pentru învățământul primar, între 26 și 30 de orei la gimnaziu și 30 la liceu.

Președintele Consiliul Național al Elevilor a exprimat o poziție foarte tranșantă cu privire la această modificare adusă Legii educației. “Degeaba tăiem orele, dacă nu avem asigurată transdisciplinaritatea și dacă nu ne asigurăm că orele care au rămas sunt realizate într-un mod profesionist, iar acest lucru se corelează cu formarea cadrelor didactice. E în beneficiul elevilor că s-au redus aceste ore, dar pentru a garanta că planurile-cadru își ating obiectivele, într-un mod în care elevii să-și dobândească acele competențe stabilite atât la nivel european, cât și prin profilul absolventului, este important ca Ministerul Educației – după ce va fi asumat de cineva – să își pună în funcțiune grupurile de lucru, pentru ca totul să fie ca la carte. Este o măsură bună, dar care trebuie completată”, a afirmat Antonia Pup, pentru Edupedu.ro.

Proiectul a fost votat de Senat, în calitate de for decizional. Legea votată ieri a fost respinsă în ianuarie 2019 de la promulgare de președintele Klaus Iohannis, care a avertizat atunci că aplicarea ei ar aduce “un val de concedieri în sistemul de învățământ”. Președintele este obligat să promulge acum legea.

Back To Top