Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Mai bine de 20% dintre copiii români trăiesc în sărăcie cruntă, iar peste 150.000 se culcă flămânzi, arată un raport întocmit de Salvați Copiii România și Avocatul Poporului.

 

Documentul arată că 21,5% dintre copiii români trăiesc în deprivare materială severă, aceasta fiind cea mai ridicată rată din UE, iar România are cea mai mare rată a sărăciei relative persistente din Uniunea Europeană. Peste 150.000 de copii din țara noastră merg seara, la culcare, flămânzi, mai arată raportul care poate fi citit aici.

Studiul analizează mai multe aspecte, începând de la șansele de supraviețuire pe care le au copiii români. Și asta deoarece mortalitatea în rândul copiilor situează România pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populația între 0-19 ani. Și rata mortalității, infantile, adică numărul deceselor raportat la 1.000 de nașteri, de 6,5%, plasează România pe un nedorit loc fruntaș în UE. La această situație contribuie, potrivit autorilor, inclusiv "nivelul scăzut de educație al mamei, precum și vârsta acesteia mult prea scăzută sau crescută, distribuția ineficientă a rețelei de servicii medicale, acoperirea scăzută privind vaccinarea în rândul copiilor și investiția insuficientă în echipamentele medicale".

Același document arată că, în anul școlar 2017 - 2019, aproximativ 30.000 de copii au abandonat școala, în anii învățământului primar sau gimnazial, fenomenul fiind determinat în special de "costurile de școlarizare și subfinanțarea educației".

Și mai greu este pentru copiii cu dizabilități. "Conform unor date din 2016, mai puțin de jumătate (42%) erau încadrați în școli de masă, care sunt însă slab pregătite pentru integrarea și sprijinirea copiilor cu dizabilități și CES". În țara noastră, doar 30% dintre școli sunt dotate cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilități motorii și numai 15% dintre școli sunt dotate cu toalete accesibilizate pentru persoane cu dizabilități, curricula și materialele educaționale nu sunt adaptate nevoilor copiilor cu CES, iar cadrele didactice cu atribuții în sprijinirea copiilor cu CES sunt prea puține și insuficient pregătite, se mai arată în documentul publicat de Salvați Copiii România. Pe lângă toate acestea, copiii cu dizabilități au de înfruntat discriminarea la care sunt supuși în școlile de masă, începând de la raporturile cu alți elevi și până la atitudinea părinților sau chiar a directorilor, care refuză să-i primească împreună cu însoțitori.

Raportul dedică un capitol special cazurilor de abuz și neglijență, arătând că aproape 15.000 au fost raportate în 2018, 94% dintre acestea având loc în familie. Iar dacă această cifră vi se pare mare, autorii studiului spun că realitatea este și mai neagră, întrucât "numărul real al copiilor victime este mult mai mare, majoritatea cazurilor nefiind referite de către serviciile sociale sau alți specialiști care lucrează cu copiii (cadre didactice, medici etc.)".

De exemplu, "în ceea ce privește violența ca formă de disciplină, două treimi dintre copii au fost astfel supuși abuzului emoțional și abuzului fizic ușor. Altă formă de violență la care sunt supuși copiii este violența în școală. Aproximativ unul din trei copii din ciclurile gimnazial și liceal spun că au fost supuși unor forme de violență fizică sau psihologică în școală, pe când o proporție și mai mare a fost supusă violenței din mediul online. În ceea ce privește traficul de copii, este important de știut că dintre toate victimele traficului de persoane identificate de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, mai mult de jumătate sunt minori. Minorii sunt traficați atât intern cât și internațional în scopul exploatării sexuale, pentru săvârșirea de infracțiuni (furt, înșelăciune etc.) și pentru exploatare prin muncă", au constatat cei de la Salvați Copiii România.

Back To Top