Autoritățile vor distribui, începând de luna viitoare, pachete cu produse de igienă și produse alimentare, pentru peste un milion cu venituri reduse.
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că pachetele cu produse de igienă vor fi distribuite începând cu 4 iunie, pentru 1,2 milioane de beneficiari. Alte două tranșe de ajutoare, cu produse alimentare, vor fi distribuite începând din 15 iunie.
În total, bugetul alocat acordării acestor ajutoare reprezintă 225 de milioane de euro, bani asigurați din fonduri europene, la care se adaugă și cofinanțarea din partea statului român.
"Măsura este așteptată de către cei care sunt beneficiarii pachetelor alimentare și pachetelor de igienă corporală, peste 1,2 milioane de beneficiari. Aici discutăm de o primă tranșă de pachete de igienă corporală pentru care va începe distribuirea începând cu data de 4 iunie și, apoi, două tranșe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete, care vor fi distribuite începând cu data de 15 iunie. Este o măsură așteptată pe de o parte de beneficiarii pachetelor alimentare care se găsesc astăzi în situație de risc de sărăcie, care au venitul sub venitul minim garantat pentru acordarea ajutorului social. Valoarea fondurilor europene alocate este de 225 de milioane de euro, sumă extrem de importantă și Guvernul României contribuie la această sumă cu partea de cofinanțare, astfel încât în perioada aceasta, în care ne confruntăm cu criza de sănătate publică, să avem grijă și de categoriile de persoane vulnerabile care au nevoie de această susținere din partea Guvernului României și a Comisiei Europene", a declarat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.
Totodată, acordarea acestor pachete va fi și un sprijin acordat industriei alimentare. "Este o măsură așteptată în egală măsură de industria de panificație, dar și de industria alimentară, pentru că vizează atât produse de panificație - vă dau câteva exemple, de la făina albă de grâu, 35 de mii de tone, cantitate care este inclusă în aceste pachete alimentare, până la conserve de carne de vită, peste 10 mii de tone, conserve de carne de porc, peste 6 mii de tone, este o cantitate importantă de produse care în această perioadă sunt extrem de utile pentru industria de panificație şi industria alimentară", a mai declarat ministrul.
Foto ilustrație