Categorie: Știri naționale

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat transmis astăzi, că a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de Călin Popescu Tăriceanu, pentru o infracţiune de luare de mită care, potrivit anchetatorilor, ar fi avut loc în perioada în care politicianul era primul-ministru al României. Fostului premier i s-a comunicat oficial că are calitatea de inculpat.

 

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul POPESCU-TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită", se arată într-un comunicat transmis luni. "În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, în contextul menționat în cele două comunicate de presă amintite mai sus, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei", mai transmite DNA.

Inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală

Back To Top