- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție instrumentează un dosar care se referă inclusiv la proceduri medicale ce ar fi pus în pericol integritatea corporală sau chiar viața unor pacienți.
- Potrivit unor informații dezvăluite deocamdată doar de surse judiciare, procurorii ar fi descoperit inclusiv că, pe post de dispozitive medicale noi, ar fi fost utilizate stimulatoare cardiace recuperate de la persoane decedate.
Parchetul General și Poliția Română derulează 24 de percheziții, "în județele Brașov (3), Iași (20) și Neamț (1), la sediile sociale ale unor firme (3), la domiciliile persoanelor fizice (9) presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau la imobile deținute de acestea (5). De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale (1), a unor unități medicale - spitale (5) și la un O.N.G. (1)", după cum precizează IGPR.
“Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților” este singura reacție oficială a instituției, la acest moment.
Procurorii au fost, însă, mai generoși în detalii.
Parchet: “Intervenții chirurgicale care au afectat integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane”
“Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora.
În cauză este începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, precum și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente”, informează anchetatorii.
PÎCCJ precizează că, în documentarea activității infracționale, au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, ANAF și Corpului de Control al ministrului Sănătății, iar aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Citiți și: VIDEO NEWS TRAFICANȚI DE DROGURI DIN PRAHOVA, CARE AVEAU CLIENȚI ȘI DIN RÂNDUL LICEENILOR, SĂLTAȚI DE PROCURORII DIICOT. DIN REȚEAUA VIZTĂ DE PERCHEZIȚII FĂCEAU PARTE ȘI ELEVI
Sursele judiciare au făcut, la rândul lor, dezvăluiri șocante. Potrivit stiripesurse.ro, procurorii ar fi descoperit că ar fi fost folosite stimulatoare cardiace luate de la morți și refolosite în locul unora noi.
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană