Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

dezbateri senatori pensiile speciale
Categorie: Știri naționale

 

• Senatorii au votat în comisiile de specialitate marți, un raport favorabil proiectului de lege privind reforma referitoare la pensiile speciale, în care au introdus amendamentele convenite în Coaliție.
• Astfel, parlamentarii PSD, PNL și UDMR au votat pe repede înainte toate propunerile Coaliției în timp ce opoziției i s-au respins toate amendamentele.

Comisia de Muncă, comisia de Apărare din Senat și comsia Juridică s-au reunit în ședință comună pentru a dezbate proiectul de lege care ar trebui să elimine pensiile speciale, conform jalonului asumat de România prin PNRR.

Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat un raport de admitere la proiectul de lege privind pensiile speciale.

Modificările admise pentru pensiile speciale sunt:

- pensiile speciale nu vor fi mai mari decât veniturile din timpul activităţii,
- se interzice cumulul pensiilor speciale dacă cineva a activat în două sisteme speciale,
- în cazul pensiilor din Apărare, se elimină cinci sporuri din baza de calcul pentru pensie
- se introduce un impozit de 15% şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei.

Dezbaterea a fost aprinsă. Chiar dacă noile propuneri ale Coaliției tot nu îndeplinesc cerințele Comisiei Europene, reprezentanții categoriilor care beneficiază de pensiile speciale au criticat măsurile propuse. Cei mai vocali au fost militarii și reprezentanții angajaților din penitenciare, titrează digi24.ro.

 CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA SINAIA DESCHIDE CAMPANIA „VERDE CRUD 2023”

Cu toate discuțiile contradictorii de marți, variantele discutate în Coaliție nu îndeplinesc cerințele asumate de România în prin PNRR. Acestea prevăd o reformă reală în pensiile speciale, bazată pe contributivitatea mai mare a celor care beneficiază de aceste venituri.

Proiectul trebuie aprobat acum de plenul Senatului, iar Camera Deputaților este forul decizional.

În România există în prezent șapte categorii de pensii speciale, printre care cele ale magistraților, militarilor sau diplomaților. Cheltuielile anuale cu pensiile speciale au ajuns la 12 miliarde de lei pe an.

În România sistemul de acordare a acestor tipuri de pensii speciale are la bază privilegiile pentru nomenclatorul de stat, specialii din instituțiile statului, spune Cristian Ghinea, fostul ministru al fondurilor europene, care a negociat PNRR.
Nereformarea sistemului de pensii, angajată în PNRR, ar priva țara noastră de cei peste 3 miliarde de euro de la UE.

Sursa: hotnews.ro, digi24.ro

CITEȘTE ȘI: CJ PRAHOVA SE ASOCIAZĂ CU ZECI DE LOCALITĂȚI ÎN VEDEREA ATRAGERII DE FONDURI, PRIN PNRR, PENTRU DOTAREA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Back To Top