Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Regele Charles în România
Categorie: Știri naționale

 

• Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri, în România.
• Chiar dacă vizita sa este una privată, în semn de curtoazie suveranul s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni .
• Suveranul a susținut un discurs impresionant.

 

La sosirea în România, Regele Charles a salutat în limba română garda de onoare de la Cotroceni: „Bună ziua”.
Majestatea Sa Regele Charles al III-lea a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei recepții oficiale. În cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni au fost intonate imnurile naționale ale României şi Regatului Unit al Marii Britanii.

Regele Charles întâmpinat de Klaus Iohannis

Suveranul pleacă de la Cotroceni direct spre Valea Zălanului. Va rămâne acolo până marți, când va merge la Viscri. Cel mai probabil, suveranul va pleca înapoi în Marea Britanie din Mureș, titrează adevarul.ro.

Discursul Regelui Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea a mărturisit, vineri, la Palatul Cotroceni, că întotdeauna s-a simţit „acasă" în România, pe care a numit-o, în limba română, „ţară de glorii, ţară de dor", citând din poezia lui Mihai Eminescu „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".
Regele Charles al III-lea a avut cuvinte doar de apreciere la adresa României, țara unde a zis că se simte ca acasă, vorbind despre modul cum s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, de când vine constant.
„Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând România. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și generozitatea arătată organizând recepția”, au fost cuvintele de început ale discursului ținut de Regele Charles.
„Cred că au trecut 25 de ani de la prima vizită în această țară remarcabilă”, a completat monarhul britanic. „Când am venit aici, dar și înainte, am simțit o legătură profundă cu România”.
„Tatăl meu a fost vărul regelui Mihai și aveau amintiri din copilăria comună petrecută aici. Întodeauna m-am simțit ca acasă în România”, a mai susținut Regele Charles punctând faptul că în toți acești ani a putut să vadă întreaga țară, având această „bucurie”. 

CITEȘTE ȘI: ÎNCORONAREA REGELUI CHARLES AL III-LEA. CEREMONIALUL ESTE CONDUS DE GEN. MR. CHRISTOPHER GHIKA, DESCENDENT AL ÎNTEMEIETORULUI JANDARMERIEI ROMÂNE

„Am fost martor la prima mână a dezvoltării”, a precizat reprezentantul monarhiei britanice „Am fost impresionat de reprezentanții tinerei generații: întreprinzători tineri care fac față provocărilor erei moderne: tehnologie, ecoturism sau protecția mediului, în construcția de clădiri prietenoase cu mediul”, a mai afirmat Regele Charles.
Monarhul a vorbit de oameni care lucreză neobosit pentru ceilalți , dar și de susținerea sa pentru tineri. „Sunt eforturi pentru a-i sprijini pe tineri. Din anii 90 am devenit prietenul lor și sunt prietenul Asociației Monumentelor care îi instruiește pe arhitecți și cei activi în conservarea monumentelor”.
Regele Charles a subliniat că în România în continuare sunt numeroase specii care au dispărut în alte zone din Europa și din lume. „Cu atât mai prețioasă devine această țară. Dar mai ales prețuiesc prietenii meu din România. Sunt recunoscător pentru numeroșii oameni, unii în salră, care fac bine pentru comunitățile din această țară”, a completat monarhul.
„Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a subliniat Regele Charles.
Regele a recitat din „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, fiind invocată partea de început: „Țară de glorii, țara de dor”.
Suveranul a amintit că „legăturile noastre de prietenie sunt mai puternice. De abia aștept să îmi joc și eu rolul în strângerea legăturilor (n.r. - între România și Marea Britanie) pe viitor”.

Discursul președintelui României, Klaus Iohannis

„Bine aţi revenit în România, ţara pentru care de-a lungul timpului aţi dezvoltat o afecţiune aparte! Ne onorează faptul că prima vizită în străinătate de la încoronarea Majestăţii Voastre are loc în ţara noastră. Pentru români, acesta reprezintă un mesaj extrem de important, că legăturile cu aceste locuri rămân la fel de strânse şi după preluarea noilor responsabilităţi”, a spus preşedintele în alocuţiunea comună.

„Vă transmit în numele tuturor românilor aprecierea şi recunoştinţa noastră pentru implicarea autentică în protejarea şi celebrarea unor valori care ţin de însăşi identitatea naţională: natura, peisajul rural din ţara noastră, dar şi moştenirea culturală bogată. Localnicii povestesc cum, datorită interesului Majestăţii Voastre, frumuseţea satelor şi a tradiţiilor lor a trecut graniţele. Le-aţi reamintit cât de preţioase sunt tradiţiile, obiceiurile, meşteşugurile moştenite de generaţii şi faptul că acestea nu îşi pierd valoarea în faţa erei vitezei şi a tehnologiei, ci dimpotrivă”, a spus preşedintele. Klaus Iohannis a arătat că Fundaţia caritabilă a Majestăţii Voastre a deschis posibilitatea de a redescoperi satul românesc şi de a contribui la prezervarea lui prin activităţi de restaurare a clădirilor sau a obiectelor preţioase, prin dezvoltarea agriculturii ecologice, protejarea zonelor montane sau readucerea la viaţă a unor meserii tradiţionale. Aţi creat astfel oportunităţi deosebite pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale. ”Activitatea substanţială, valoroasă şi constantă a Majestăţii Voastre pentru protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatice s-a reflectat şi în România”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele a menţionat că se bucură să evidenţieze faptul că anul 2023 este unul foarte important şi pentru relaţia dintre România şi Regatul Unit, relatează stirileprotv.ro.

„Celebrăm 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic Bilateral, prilej cu care a fost semnată Declaraţia comună reînnoită, care deschide calea unei cooperări intensificate între ţările noastre. Dimensiunea militară şi de securitate, care reprezintă un pilon esenţial al Parteneriatului Strategic, este cu atât mai relevantă în actualul context geopolitic. Sunt bucuros să evidenţiez astăzi şi rolul special al comunităţii româneşti din Marea Britanie, care numără peste 1,2 milioane de persoane, în dezvoltarea legăturilor româno-britanice. Şi pentru a ilustra cât de profunde sunt legăturile dintre noi, legături nu doar afective, ci şi prin prisma rădăcinilor Familiei Regale, îmi vin în minte cuvintele unui sătean care, vorbind despre onoarea de a se fi întâlnit cu Majestatea Voastră, în satul său, a spus că nu a avut nevoie de nicio traducere, atât de puternice sunt aceste legături”, a spus Klaus Iohannis.

„Aţi făcut din protejarea ecosistemului şi din refacerea biodiversităţii unice a ţării noastre o prioritate. Admiraţia Majestăţii Voastre faţă de peisajele mioritice, faţă de fauna sălbatică şi pădurile maiestuoase a alimentat o dorinţă permanentă de a proteja această frumuseţe naturală. Lansarea, în urmă cu un an, la Sibiu, a celui mai mare proiect transfrontalier de reîmpădurire din Europa este doar cel mai recent exemplu.Sunt bucuros să evidenţiez astăzi şi rolul special al comunităţii româneşti din Marea Britanie, care numără peste 1,2 milioane de persoane, în dezvoltarea legăturilor româno-britanice. Şi pentru a ilustra cât de profunde sunt legăturile dintre noi, legături nu doar afective, ci şi prin prisma rădăcinilor Familiei Regale, îmi vin în minte cuvintele unui sătean care, vorbind despre onoarea de a se fi întâlnit cu Majestatea Voastră, în satul său, a spus că nu a avut nevoie de nicio traducere, atât de puternice sunt aceste legături”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a arătat în finalul alocuţiunii: „Vă mulţumim că aţi fost şi sunteţi în continuare un mare prieten al României! Ne uităm cu speranţă spre viitor, convinşi că aceste legături vor deveni tot mai puternice şi că relaţiile dintre statele noastre se vor dezvolta în continuare”.

Pe 6 mai, Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, alături de regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, după ce la 10 septembrie anul trecut a fost proclamat rege de către Consiliul de Ascensiune.

CITEȘTE ȘI: PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS ÎL PRIMEȘTE VINERI, LA COTROCENI, PE REGELE CHARLES AL III-LEA

Back To Top