Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Smartykids matematică mentală concurs Amsterdam
Categorie: Știri naționale

 

• Centrul de Aritmetică Mentală SmartyKids Ploiești Republicii se pregătește de o nouă provocare: Olimpiada Internațională, după ce s-a remarcat de mai multe ori la concursurile internaționale de profil.
• Prin activitatea sa, centrul a devenit o „adevarată fabrică de genii” și o spun chiar cadrele didactice, mândre de rezultatele copiilor pe care îi îndrumă.
• Cele mai recente performanțe sunt ale copiilor care au ocupat primele locuri la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală Horus de la Amsterdam.

Nu este prima dată când ne întâlnim cu matematica mentală în Ploiești, pentru că SmartyKids este protagonista unor participări și premii care au atras atenția la nivel internațional: Concursul de aritmetică mentală din Cairo și cel din Bulgaria.

Centrul de Aritmetică Mentală SmartyKids Ploiești demonstrează an de an că este o pepinieră de medalii care aduc prestigiu învățământului prahovean. Managerul centrului, Andreea Petroșanu, ne-a dezvăluit într-un interviu, cum ajung copiii între 6 și 12 ani la asemenea performanțe și de ce matematica mentală îi ajută nu doar la activitatea didactică, ci și în viața de zi cu zi.

APH: Care sunt cele mai recente rezultate la competițiile la competițiile de aritmetica mentală?
Andreea Petroșanu:
28 de copii din mai multe centre SmartyKids din țară au participat recent, la Campionatul Internațional de Aritmetică Mentală #Horus ediția a 6-a. Campionatul a avut loc în perioada 19-21 mai la Amsterdam, în Olanda, unde au participat elevi din întreaga lume care au avut de efectuat 160 de calcule complexe în numai 10 minute.
Competiția a fost extrem de strânsă, iar copiii s-au străduit să obțină cele mai bune rezultate posibile.
Printre micii campioni internaționali, ne mândrim și cu doi copii ploieșteni care studiază la Centrul de aritmetică mentală SmartyKids Ploiești Republicii. Este vorba despre Maria Boșcan, 10 ani, supranumită Cleopatra aritmeticii mentale, care a obținut titlul suprem de Campionul Campionilor și Eric Ghica, 8 ani, care a obținut titlul de Campion.

Smartykids campioni

Acest campionat a reprezentat finalul apoteotic al Campionatului World Mathematics League care s-a desfășurat pe o perioadă de 10 luni și a cărui deschidere a avut loc anul trecut în Cairo, restul etapelor fiind susținute de copii în format online, pe platforma de concurs pusă la dispoziție de către organizatori.
În acest timp, s-au remarcat mai mulți cursanti ai Centrului SmartyKids Ploiești Republicii care au obținut rezultate deosebite în fiecare etapă lunară a acestui longeviv campionat.
Suntem extrem de mândri și onorați să vi-i prezentăm pe micii campioni care au obținut locuri fruntașe în clasamentul internațional: Maria Boșcan #ChampionOfChampion, Erick Ghica #TheChampion, Diana Mortoiu #TheFirst, Vlad Stancu #TheSecond, Andrei Avram #TheThird, Antonia Dorobanțu #TheFourth.
Așadar, putem trage concluzia evidentă ca Centrul de Aritmetică Mentală SmartyKids Ploiești Republicii este o adevărată fabrică de genii.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO REUNIUNEA „MANOLE FILITTI” LA HIPODROM. ACAD. GEORGETA FILITTI: „POATE MIȘCAREA HIPICĂ ROMÂNEASCĂ VA RENAȘTE”

APH: Cum s-au adaptat cei mici la etapele susținute online față de concursurile la care au participat fizic?
Andreea Petroșanu:
Concursurile susținute online au avantajul că cei mici susțin examenul acasă, în zona lor de confort a spațiului familial, pe când cele susținute fizic, într-o sală de concurs, vin la pachet cu presiunea emoțiilor.
Orice concurs reprezintă pentru copii o mare provocare, însă generația copiilor de astăzi are o capacitate foarte mare de adaptare la nou într-un timp foarte scurt.
Experiența concursurilor îi ajută pe copii să depășească mai ușor teama de eșec și să își gestioneze emoțiile, căpătând încredere în forțele proprii.

APH: Cum se lucrează cu copiii mici, de clasa 0, având în vedere că sunt generația venită după perioada de pandemie?
Andreea Petroșanu:
Într-adevăr, pandemia a avut un impact negativ asupra tuturor copiilor preșcolari și școlari, iar acest lucru se reflectă în special în plan social, psiho-emoțional, dar și la nivel educațional.
În cadrul cursurilor de aritmetică mentală, împletim armonios predarea noțiunilor de abac cu jocul și socializarea. Lecțiile sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii să învețe într-un mod distractiv și interactiv, stimulându-le astfel interesul pentru învățare în timp ce își dezvoltă abilități cognitive.
În timp ce ne distrăm, lucrăm pentru a dezvolta gândirea analitică, memoria fotografică, abilitățile motorii fine, pentru a îmbunătăți memoria și dezvoltarea complexă a ambelor emisfere cerebrale ale creierului, precum și pentru a dezvolta creativitatea și a crește încrederea fiecărui copil că este bun în tot ceea ce face.
Copilul căruia îi place matematica și știința poate fi în același timp și creativ, iar cel căruia îi place arta și povestirea poate dezvolta și gândirea logică.
Fiecare copil are atuurile și interesele sale unice și este esențial să-l sprijinim și să-l încurajăm în activitățile sale pentru a realiza lucruri grozave.

APH: Ce este matematica japoneză sau aritmetica mentală? Pentru că, atunci când auzim de 160 de calcule efectuate în 10 minute, chiar și nouă adulților, ni se pare de domeniul fantasticului.
Andreea Petroșanu: Aritmetica mentală poate fi considerată un sport al minții deoarece activează și dezvoltă ambele emisfere cerebrale, contribuind la formarea gândirii si la dezvoltarea mai multor funcții cognitive ca atenția, memoria, concentrarea, imaginația și viteza de gândire.
Aritmetica mentală este o strategie unică care are la bază tehnica de calcul cu ajutorul abacului ce permite dezvoltarea abilităților intelectuale și creative ale copiilor să se dezvolte într-un mod echilibrat, ajutându-i să-și atingă întregul potențial, realizând cu o ușurintă uimitoare calcule mintale foarte complexe.

APH: În spatele unui copil de performanță stă un părinte foarte implicat. Care este feedback-ul părinților în ceea ce privește performanța în acest domeniu?
Andreea Petroșanu:
Într-adevăr, în spatele unui copil de succes se află un părinte implicat care a înțeles că performața înseamnă:
-o echipă foarte unită formată din cadru didactic-copil-părinte
-comunicare permanentă și colaborare în echipă
-implicare și perseverență
Toate aceste ingrediente sunt cheia succesului, iar rezultatele obținute de copii la diverse competiții reprezintă o validare a eforturilor depuse de întreaga echipă.
Părinții au înțeles că fiecare competiție este o experiență unică din care copiii au mereu ceva de învățat și care îi pregătește pentru un viitor cu multe provocări.

campionii smartykids

APH: Care este impactul acestui antrenament la școală, atunci când copilul devine mult mai rapid în gândire decât colegii săi?
Andreea Petroșanu:
Exercițiile practice regulate de aritmetică mentală îmbunătățesc gândirea logică și abilitățile analitice ale copilului.
Copiii devin semnificativ mai concentrați, iar acest lucru are un impact pozitiv asupra performanței lor în educația școlară.
Gândirea, imaginația și creativitatea sunt activate. Toate acestea cresc curiozitatea copilului și contribuie la rezultate mai bune la școală.
Îmbunătățindu-și abilitățile de calcul mental, copiii devin mai încrezători, independenți și învață să se exprime.
Cursurile de aritmetică mentală ajută un copil nu doar să-și îmbunătățească abilitățile cognitive, ci și să se îndrăgostească de matematică în general.
Practicând aritmetica mentală, copiii dobândesc încredere în sine, independență în gândire, dezvoltă abilități de lider și manifestă dorința de a excela academic, își dezvoltă spiritul competitiv prin participarea la olimpiade naționale și internaționale.

APH: Scad performanțele copiilor după o perioadă mai mare de vacanță, în care nu s-au mai antrenat zilnic?
Andreea Petroșanu:
Aritmetica mentală este un sport al minții prin intermediul căreia ne antrenăm “mușchii creierului”, adică cele două emisfere cerebrale.
Așa cum, în orice sport de performanță, antrenamentul zilnic este cheia succesului, la fel și în cazul aritmeticii mentale este foarte important să continuăm să ne antrenăm chiar și în vacanță.

APH: Care sunt viitoarele proiecte la care copiii vor participa?
Andreea Petroșanu:
Luna aceasta, pe 24 iunie, va avea loc la București cea mai mare și așteptată competiție de aritmetică mentală, Olimpiada Internațională SmartyKids la care vor participa peste 600 de copii din România și Bulgaria.
Copiii vor avea de realizat mental 150 de calcule complexe în doar 8 minute, iar concurența va fi foarte strânsă.
Centrul SmartyKids Ploiesti Republicii va fi reprezentat de 12 copii talentați și ambitioși, cu vârsta cuprinsă între 7-10 anișori.
Cei mai mulți dintre ei sunt la prima competiție de asemenea anvergură, așadar le ținem pumnii strânși și le urăm succes!

APH: Unde pot părinții să își înscrie copiii și care sunt condițiile?
Andreea Petroșanu:
Cursurile Centrului SmartyKids Ploiești Republicii se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani.
Pentru înscrieri și programări la o lecție demonstrativă gratuită, părinții ne pot contacta telefonic la nr. de telefon 0721444259 sau prin intermediul mailului la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Le urăm și noi succes tuturor copiilor în viitoarele competiții și le dorim ca toate aceste eforturi să fie răsplătite prin rezultate la fel de spectaculoase.

CITEȘTE ȘI: STUDENȚII SE PREGĂTESC DE CONCURS: „EVERYBODY DANCE WITH US”

Back To Top