Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Mihai Albert Vlădescu premiul la Salonul de Invenții la Timișoara
Categorie: Știri naționale

 

• Mihai-Albert Vlădescu, elev al Colegiului Național “Mihai Viteazul” din Ploiești, a obținut cinci premii la cea de-a IX–a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia” din Timișoara, dintre care două medalii de aur.
• Elevul ploieștean de 13 ani a uimit juriul, dar și reprezentanții institutelor superioare de profil cu inovația sa: un dispozitiv pe care l-a creat singur, capabil să producă propulsie fără a avea nici un element în mișcare.

Mihai-Albert Vlădescu, „Abe” cum îl alintă părinții, este un tânăr de 13 ani, elev al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, profilul Matematică. Deși festivitatea de absolvire a clasei a VI-a s-a desfășurat recent, în data de 16 iunie, Albert nu a fost prezent, pentru că a ales să participe la cea de-a IX-a Ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, desfășurat în perioada 15–17 iunie, la Timișoara, sub patronatul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din orașul de pe Bega.

CITEȘTE ȘI: PREMIUL “MOTIVATE AWARD” PENTRU RO2D2, ECHIPA DE ROBOTICĂ A CNMV PLOIEȘTI, LA CAMPIONATUL MONDIAL DE ROBOTICĂ DIN SUA (FOTO)

Albert a fost promotor, exponant al unui dispozitiv pe care l-a creat singur, cu piese găsite în atelierul tatălui său, și care este capabil să producă lucru mecanic - propulsie – fără a avea nici un element în mișcare.

Mihai Albert Vlădescu inventator 1
Propulsorul ionic - „Ion Thruster – Ion Wind Generator”, așa cum îl denumește tânărul inventator – „funcționează pe baza creării unei diferențe electrostatice între doi conductori – în acest caz, între două griduri - care produce o plasmă orientată de la conductorul negativ la cel pozitiv. Fluxul de plasmă influențează atomii din calea lui și le generează impuls, accelerându-i în direcția de deplasare a fluxului, ceea ce, la tensiuni mici de alimentare, produce un curent de aer fără a avea niciun element al dispozitivului în mișcare, iar la tensiuni mari, generează un curent de particule (gaze si lichide cu densitate mică) de o intensitate suficientă pentru a deplasa vehiculul pe care este montat în sens opus fluxului de plasmă - principiul acțiunii și reacțiunii”, explică Albert.
Spre deosebire de mulți copii de vârsta sa, telefonul și internetul îi sunt sursă de informare științifică și de îmbunătățire autodidactă a cunoștințelor de fizică aplicată, nu de jocuri.
Din ceea ce a găsit, practic, în curte, Albert a realizat o machetă a propulsorului pe care l-a gândit și pe care a prezentat-o la standul său din Casa Tineretului Timișoara, care a găzduit cea de-a IX–a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia” din Timișoara.

Aprecierea juriului a fost pe măsură. Pe scena evenimentului, Albert a fost invitat în data de 17 iunie, de către prof. univ dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” și de către prof. univ. dr. Narcisa Mederle din cadrul aceleiași instituții de învățământ universitar, pentru a-și primii premiile:

Mihai Albert Vlădescu inventator 2

- Medalia de Aur la cea de-a IX–a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara
- Medalia de Aur și Diploma de Excelență a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Chimie și Petrochimie ICECHIM București
- Diploma de Excelență a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE Măgurele
- Premiul Special al Asociației Cercetătorilor și Inventatorilor INVENTCOR Deva
- Premiul Special al Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

premiul special la salonul de inventică Timișoara

Îl felicităm pe Albert fiind convinși că vom mai auzi de realizările lui și îi dorim succes pe calea sa.

CITEȘTE ȘI: CNMV PLOIEȘTI, COLEGIUL PRAHOVEAN CU 22 DE ȘEFI DE PROMOȚIE ÎN ANUL 2023. TOȚI AU AVUT 10 PE LINIE

Back To Top