Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Știri naționale

traian-basescuPreşedintele Traian Băsescu s-a adresat, marţi, Camerelor reunite ale Parlamentului.
Iată principalele declaraţii ale preşedintelui României.

- România are trei mari axe de politică externă: apartenenţa la UE este una, apartenenţa la NATO şi parteneriatul cu SUA. Apartenenţa la UE nu este altceva decât viaţa noastră la fiecare zi. Despre ea vrea să vă vorbesc astăzi. Obiectivele noastre legate de UE sunt trei: a avea un stat modern, eficient şi de drept, aderarea la euro şi intrarea în spaţiul Schengen.

- Avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii şi de o nouă lege electorală.

- Baza credibilităţii ţării nu este legată de ceea ce face diplomaţia, ci de ceea ce facem noi acasă. În ziua de azi, nicio diplomaţie nu poate inventa lucruri care nu s-au făcut.

- Adoptarea monedei euro. Funcţionăm ca derogare, iar adoptarea euro nu este facultativă, ci obligatorie. În opinia mea, 2015 este un termen nerealist pentru aderare şi va trebui ajustat.

Din punct de vedere al îndeplinirii critieriile de la Maastricht avem următoarele realităţi: suntem stabilizaţi din punct de vedere macroeconomic, ne putem finanţa deficitul. Deficitul trebuie să fie sub 3%. A fost deja atins în 2012. Fluctuaţia cursului de schimb trebuie să fie menţinută între +- 15%. Un criteriu deja îndeplinit.

Este esenţial să adoptăm moneda euro în următorii trei patru ani. Altfel, riscăm să rămânem insuficient integraţi. Sunt suficiente voci în politica europeană care vorbesc de crearea a doua Europe: una a zonei euro şi alta a zonei non-euro.

- Accesul în spaţiul Schengen. Prin tratatul de aderare, ne-am asumat aderarea. Îndeplinim toate criteriile tehnice pentru asta. Cel mai important lucru este politic. Asta înseamnă că suntem o ţară credibilă, în care celelalte state au încredere că România va fi un străjer corect al UE.

Ce ne împiedică accesul în spaţiul Schengen? O ştiu toţi. Unele state leagă accesul de lupta împotriva corupţiei şi de respectarea statului de drept. Chiar dacă ne convine sau nu, trebuie să acceptăm asta şi să acţionăm pe cale de consecinţă. Statele care leagă accesul în Schengen de MCV s-au pronunţat clar.

Avem de făcut câteva lucruri care ţin de decizii politice. Ştiu că unele nu reprezintă un ideal din punctul de vedere a ceea ce aţi putea accepta. Vă propun să facem din intrarea în Schengen un obiectiv de interes naţional.

Îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale în instanţă. Eu nu acuz pe nimeni.

Un statut al parlamentarilor care să-i aşeze pe parlamentari pe picior de egalitate cu ceilalţi cetăţeni.

Implementarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală.

Un angajament al Parlamentului, acela de a avea un cod de conduită a parlamentarilor.

Aceste lucruri ne vor netezi şansele de intrare în spaţiul Schengen.

Propunerea ca intrarea în spaţiul Schengen să fie un obiectiv naţional, o întăresc şi vă asigur că voi fi un partener al acestui proiect.

Este în acelaşi timp şi a confirmare că România are un singur drum: spre Vest. Orice întârziere în accelerarea proceselor de integrare face rău românilor.

- Îmi asum, alături de guvernul de atunci, fără rezerve măsurile pe care le-am adoptat, eu sprijinindu-i pentru asta şi exprimându-mi regretul pentru suferinţele prin care au trecut românii.

- Un discurs anti-european, anti-occidental, nu face decât să ne ducă înapoi.

Drept urmare, condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen sunt desemnarea, în cel mai scurt timp, a procurorilor şefi, un statut al parlamentarului care să îi pună pe aceştia pe picior de egalitate cu ceilalţi cetăţeni, îndepărtarea miniştrilor cu dosare penale, dar şi un cod de conduită al parlamentarului, precizează realitatea.net.

După discursul preşedintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a confirmat intenţia şi obiectivul de aderare la spaţiul Schengen şi de menţinere a parteneriatului României cu Statele Unite ale Americii.

Back To Top