Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Administraţie

violeta-gontea-2Violeta Gonțea, primarul ales în 2012 al comunei Drajna, se află într-o situație incredibilă: după ce a câștigat procesul cu Prefectura Prahova, printr-o decizie definitivă și irevocabilă care concluziona că primărița fusese suspendată din funcție nelegal, Agenția Națională de Integritate hotărăște și aceasta că Gonțea este incompatibilă. Argumentele ANI sunt identice cu cele ale Prefecturii Prahova, motiv pentru care Gonțea va merge în instanță, probabil, pentru a mai petrece un an prin procese cu un rezultat previzibil de pe acum: în baza puterii și autorității de lucru judecat, ANI probabil că va pierde procesul. În continuare, un scurt istoric al cazului și o analiză succintă a ce se poate întâmpla în viitor cu funcția de primar din Drajna.

Reamintim că Prefectura Prahova a pierdut procesul cu Violeta Gonțea, după ce a suspendat-o pe primăriță invocând o stare de incompatibilitate – Gonțea deținea și funcția de membru în consiliul de administrație al unei școli din localitate – activitate pentru care nu era plătită.

Recent: Povestea ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Violeta Gonțea, primarul comunei prahovene Drajna. Potrivit ANI; aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie - 11 iulie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII „Platon Mocanu" Drajna de Jos, Judeţul Prahova, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Trecut: Povestea cu Prefectura Prahova

Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Alba Iulia a anulat ordinul de suspendare din funcţie emis de Prefectura Prahova în cazul primăriţei din Drajna, Violeta Gonţea, edilul ales al comunei urmând să-şi reintre în atribuţii. Prefectura Prahova a pierdut procesul după ce, imediat după alegerile locale din 2012, o suspendase din funcţie pe Violeta Gonţea în urma unei stări de incompatibilitate reclamate de membrii din cadrul Consiliului Local Drajna.
Decizia prefectului a fost luată după sesizarea consilierilor USL din comuna Drajna, de atunci primarul ales, Violeta Gonţea (PDL), luptându-se în instanţă împotriva deciziei.
Situația de incompatibilitate invocată de Prefectura Prahova ar fi intervenit în cazul primăriței alese pe 10 iunie 2012 din faptul că deținea și funcția de membru în Consiliul de Administrație al școlii din localitate, ca reprezentant al părinților - activitate neremunerată. Violeta Gonțea deținea această funcție de dinainte de alegeri.
„Nu mi se pare deloc corect ceea ce se întâmplă. E vorba de un consiliu al școlii, nu de o societate comercială sau o regie, activitate pe care o făceam voluntar, fără să fiu remunerată. Voi urma calea legală pentru contestarea deciziei", a declarat primărița Violeta Gonțea în momentul suspendării din 2012, imediat după alegeri.
"Am solicitat certificat de grefă de la instanţa din Alba Iulia, iar imediat ce voi primi decizia mă voi prezenta la locul de muncă", a declarat Violeta Gonţea reporterilor APH în septembrie 2013.

Ce urmează să se întâmple

Fără a fi experți în drept, dintr-o simplă căutare pe internet, cităm din jurisprudența CEDO: „Notiunea de proces echitabil presupune ca dezlegarile irevocabile date problemelor de drept in litigii anterioare, dar identice sub aspectul problemelor de drept solutionate, au caracter obligatoriu in litigiile ulterioare, deoarece s-ar incalca principiul securitatii raporturilor juridice, cu consecinta generarii incertitudinii jurisprudentiale si a reducerii increderii justitiabililor in sistemul judiciar". Cu alte cuvinte, ANI nu a făcut, probabil, decât să se conformeze unei legislații ambigue, având în vedere că pierderea unui viitor proces este previzibilă în speța de față.
Aviz parlamentarilor prahoveni juriști sau avocați – propuneți îmbunătățiri pe lege – dacă mai există, desigur, și preocupări de acest fel în agenda voastră, pe lângă combinațiile politice pregătitoare de alegeri anticipate sau locale.

Revenim cu părerea experților în Drept pentru informații suplimentare legate de această cauză cel puțin inedită.

Back To Top